Varas läheb juba kaheksandat korda trellide taha

Kohus mõistis reedel poolteiseks aastaks vangi paadunud varga Sergei Komerovi, kes möödunud aastal murdis lahti spaade ja spordiasutuste riidehoiukappe ning varastas sealt raha ja asju, kirjutab Õhtuleht.

Komerov (30) tunnistas end 14 varguses täielikult süüdi ja oli nõus kahjud hüvitama. Lühimenetluse tõttu vähendas kohus prokuröri küsitud karistusaega kolmandiku võrra ja mees pääseb aastapikkuse vangistusega. Ta on trellide taga möödunud aasta augustist alates ja peaks vabadusse pääsema juba tänavu 28. augustil.

Lisaks rahuldas kohus 21 tsiviilhagi ja mõistis Komerovilt nende alusel välja kokku 9729 eurot. Ka peab mees tasuma riigile 480 eurot sundraha ja 269 eurot kaitsjatasu.

Kohtuotsus pole veel jõustunud ja sellele saab 15 päeva jooksul esitada apellatsiooni. Prokuröri abi Annika Vanatoa ütles Õhtulehele, et on kohtuotsusega rahul. Komerov aitas tema sõnul uurimisele igati kaasa, tunnistas oma tegusid ja kahetses neid.

Sergei Komerovi on varem kriminaalkorras seitse korda karistatud: kuus korda varguste ja ühe korra röövimise eest. Viimase karistuse kandmisest vabanes ta 2011. aastal.

Prokuröri sõnul tabati varas Viimsi spaas otse teolt. "Inimesed märkasid ja pidasid ta kinni ning toona saadi temalt tagasi ka hulk varastatud esemeid," rääkis Vanatoa Õhtulehele.

Kohtuotsuse järgi käis Komerov vargil põhiliselt Viimsi spaas, aga ka Lasnamäe kergejõustikuhalli, Tehnikaülikooli spordihoone ja mehaanikakooli garderoobides. Varastas kõike, mis kannatas maha müüa. Kohtuotsuses on lehekülgede kaupa kirjas mobiiltelefone, rahakotte, käekelli, sülearvuteid ja teisi isiklikke esemeid, mis staažikas kurjategija pihta pani. Koos rahakottidega jäi suur hulk inimesi ilma ka dokumentidest, pangakaartidest ja võtmetest. Esemed müüs Komerov interneti kaudu või juhuslikult leitud inimestele maha, müügiks kõlbmatu kraami viskas sageli minema.

Komerovi meelispaigast – Viimsi spaast – ei õnnestunud kommentaari saada. Paar korda varastas ta tehnikaülikooli spordihoone külastajate asju ja raha. Spordihoone administraatori sõnul on neil tavalised võtmetega avatavad metallkapid, nende uksed kangutati kangiga lahti ja varastati mõned mobiiltelefonid ja veidi sularaha.

"Meil saab kõik väärtasjad jätta administraatori kätte ning vastavad sildid on igal pool. Probleem on ehk selles, et inimesed ei kasuta seda võimalust," ütleb administraator. Tema sõnul on spordihoones ka valvekaamerad, kuid need ei näita pilti riidehoidudest, vaid koridoridest.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD