Välismeedias levib info Veerpalu võidu kohta spordiarbitraažis

www.facebook.com/Usume-Andrus-Veerpalu

Aivar Pilve advokaadibüroo kinnitusel ei ole veel ametlikku infot rahvusvaheline spordiarbitraaži kohtu (CAS) otsusest positiivse dopinguproovi andnud suusataja Andrus Veerpalu kohta, kuigi välismeedias levib info Veerpalu väidetava kohtuvõidu kohta.

Iltalehti kirjutas teisipäeval, et CAS vabastas Veerpalu teisipäeval dopingusüüst, kuna leidis, et sportlaselt võetud kasvuhormooni testi piirväärtusi on kohaldatud valesti.

Veerpalu esindava Aivar Pilve advokaadibüroo esindaja ütles teisipäeva pärastlõunal BNS-ile, et kui saabub info kohtu otsuse kohta, annab büroo sellest kohe teada, kuid praeguse seisuga ei ole bürool selle kohta infot anda.

Eesti Suusaliidu peasekretär Margus Hernits kinnitas samuti BNS-ile, et ametlikku infot Veerpalu otsuse kohta veel ei ole ja esimene, kes selle saab, on Veerpalu esindav Aivar Pilve advokaadibüroo.

Rahvusvaheline spordiarbitraaži kohus teatas esmaspäeva õhtul, et teeb otsuse Andrus Veerpalu ja rahvusvahelise suusaliidu FIS-i asjas pooltele teatavaks teisipäeva jooksul.

Kohus on Veerpalu otsuse teatavakstegemist juba korduvalt edasi lükanud. Viimati lükkas CAS otsuse tegemise edasi 28. veebruaril ja määras otsuse kuulutamise uueks päevaks esmaspäeva, 25. märtsi.

Veerpalu dopingusaaga sai alguse 2011. aasta jaanuari viimastel päevadel, mil dopingukütid võtsid suusatamise maailmameistrivõistlusteks harjutanud Veerpalult treeningu järgselt dopinguproovi. Kaks nädalat hiljem osutus proov positiivseks, kuid avalikkus sellest teada ei saanud. Veerpalu teatas ainult, et ei osale tervislikel põhjustel Oslo MM-il ja lõpetab karjääri.

Aprillis 2011 korraldas Eesti suusaliit pressikonverentsi ja tegi teatavaks, et nii A- kui ka B-proov osutusid positiivseks. Veerpalu keelatud ainete kasutamist omaks ei võtnud.

Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) dopingupaneel kuulas Veerpalu üle, kuid langetas 2011. aasta suvel otsuse, et suusataja on süüdi. Pärast seda läks vaidlus edasi rahvusvahelisse spordiarbitraažikohtusse, kes on otsuse langetamist juba mitu korda edasi lükanud.

 


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD