Veerpalu: otsus ei muuda olematuks kahel aastal üleelatut

Suusataja Andrus Veerpalu avaldas teisipäeval oma pöördumises heameelt rahvusvahelise spordiarbitraaži kohtu (CAS) otsuse üle tühistada tema võistluskeeld, kuid ta tõdes, et otsus ei muuda olematuks viimasel kahel aastal üleelatut.

"Tahan teid kõiki tänada toetuse ja mõistmise eest. Viimased kaks aastat on olnud minu elu kõige raskemad ja läbielatut ei soovi ma kellelegi. Tahan tänada kõiki, kes minusse ja meie tiimi on uskunud ja toetanud hea sõnaga, lahke mõtte või praktilise abikäega. Mul on hea meel, et õiglus sai jalule, ent viimasel kahel aastal üleelatut olematuks see ei muuda," teatas Veerpalu.

Veerpalu tänas Tartu ülikooli teadlaste tiimi, kuhu kuuluvad Sulev Kõks, Krista Fischer ja Anton Terasmaa, et nad on mitu aastat omal initsiatiivil ja tasu küsimata tööd teinud. "Usun, et nende erakordne professionaalsus ja pühendumus saab tunnustatud ja vääriliselt hinnatud," märkis ta.

Samuti tänas Veerpalu oma juriidilisi nõustajaid Aivar Pilve ja Ilmar-Erik Aasakivi ning nende Šveitsi kolleege, tema kohtuskäiku finantseerinud ettevõtjaid, suusaliidu inimesi, perekonda, lähedasi ja kõiki eestimaalasi, kes teda uskusid ja toetasid.

"Eraldi tahan tänada endisi Suusaliidu juhte, president Toomas Savi ja tegevjuht Jüri Järve, kes tõid asja lahendamise huvides ohvriks oma ametid, mida seni eeskujulikult pikkade aastate jooksul täitsid," märkis Veerpalu.

Rahvusvaheline spordiarbitraaži kohus (CAS) rahuldas teisipäeval suusataja Andrus Veerpalu kaitsjate apellatsiooni ja tühistas talle määratud kolmeaastase võistluskeelu, kuid märkis, et tõendid viitavad siiski dopingu kasutamisele.

Andrus Veerpalu ja Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) vahelises vaidluses on rahvusvaheline spordiarbitraaži kohus apellatsiooni rahuldanud ja tühistanud FIS-i 22. augustil 2011 langetatud süüdimõistva otsuse, millega Veerpalule määrati kolmeaastane võistluskeeld, teatas Veerpalu esindav Aivar Pilve advokaadibüroo BNS-ile.

CAS märkis teisipäeval langetatud otsuses, et tühistas Veerpalule mõistetud kolmeaastase võistluskeelu menetluslike vigade tõttu, kuid märkis, et paljud tegurid näitavad siiski, et Veerpalu on keelatud aineid kasutanud.

Veerpalu dopingusaaga sai alguse 2011. aasta jaanuari viimastel päevadel, mil dopingukütid võtsid suusatamise maailmameistrivõistlusteks harjutanud Veerpalult treeningu järgselt dopinguproovi. Kaks nädalat hiljem osutus proov positiivseks, kuid avalikkus sellest teada ei saanud. Veerpalu teatas ainult, et ei osale tervislikel põhjustel Oslo MM-il ja lõpetab karjääri.

Aprillis 2011 korraldas Eesti suusaliit pressikonverentsi ja tegi teatavaks, et nii A- kui ka B-proov osutusid positiivseks. Veerpalu keelatud ainete kasutamist omaks ei võtnud.

Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) dopingupaneel kuulas Veerpalu üle, kuid langetas 2011. aasta suvel otsuse, et suusataja on süüdi. Pärast seda läks vaidlus edasi rahvusvahelisse spordiarbitraažikohtusse.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD