Politsei asus uurima Kiviõli linnapea peksmist

Politsei alustas kolmapäeval kriminaalmenetlust, selgitamaks välja Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijevi peksmise asjaolusid, kirjutab Põhjarannik.

Algselt väitis Ida politseiprefektuur, et nad ei alusta menetlust, kuna kumbki konflikti osapool pole esitanud politseile avaldust.

Kolmapäeva pärastlõunal teatas prefektuur siiski, et asjas on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis näeb ette vastutust avaliku korra raske rikkumise eest. Süüdimõistmisel võib kohus selle eest karistada rahalise karistuse või kuni viie aasta pikkuse vangistusega.

Kriminaalmenetluse seadustik ütleb, et kuriteo asjaolude ilmnemisel on uurimisasutus ja prokuratuur kohustatud toimetama kriminaalmenetlust, kui puuduvad kriminaalmenetlust välistavad asjaolud.

Politsei sai ööl vastu 30. märtsi kell 3.48 väljakutse Kiviõlis Keskpuiestee 33 asuvasse ööklubisse Club33. Väljakutse põhjuseks oli lõbustusasutuses puhkenud kaklus.

Kohapeal kutsus politsei kiirabi kannatanule, kelleks osutus Kiviõli keskerakondlasest linnapea Dmitri Dmitrijev. "Politsei saabudes oli kakluse teine osapool juba sündmuskohalt lahkunud," teatas politsei pressiesindaja ja lisas: "Politsei on kakluse osapooled välja selgitanud. Politseile avaldust esitatud ei ole."

Politsei Dmitrijevi võimalikku alkoholijoovet ei kontrollinud, kinnitades hiljem, et politseil polnud kohustust seda teha.

Dmitrijev ise keeldus kategooriliselt juhtunut kommenteerimast ning väitis, et see pole kuidagi seotud tema ametitegevusega ning et ööklubis ei viibinud ta kui linnapea.

Kolmapäeval kirjutasid mõned end sündmuse pealtnägijateks nimetanud kommentaatorid internetikommentaariumides, et tüli tekkis sellest, et Dmitrijev olla tülitanud ööklubi külastajaid.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD