Kaks endist tööstusobjekti vabanevad jääkreostusest

Pilt on illustratiivne FOTO: InternetKeskkonnateabe keskus tellib jääkreostuse kõrvaldamise kahe endisel asfaltbetoonitehase territooriumil Viljandimaal Paistu vallas ja Võrumaal Võru vallas, tööd on kavas lõpetada järgmise aasta sügisel.

Holstre-Nõmme endine asfaltbetoonitehas asub Viljandimaal Paistu vallas Lolu külas Loodi looduspargi maaalal. Kõik endise tehase mahutid, torustikud, bituumenikatlad ja katlamaja hoone likvideeritakse, teatas keskkonnateabe keskus BNS-ile.

 

Reostunud pinnas eemaldatakse ja territoorium korrastatakse. Hinnanguliselt on Holstre-Nõmme mahutites õlijääke 135 kuupmeetrit, millest 14 kuupmeetrit on fenoole sisaldav põlevkiviõli. Algselt toodeti tehases betooni ja alates 1970. aastatest asfalti. Viimasel perioodil kuni 1999. aastani tegeles ettevõte vaid kruusa purustamisega.

Umbsaare asfaltbetoonitehas asub Võrumaal Võru vallas Umbsaare külas. Alates aastast 2000 Umbsaarel tootmist enam toimunud ei ole. Mahutipark on aga alles ja sisaldab õlijääke. Suurte, 1000-kuupmeetriste mahutite ja poolmaaaluse naftabituumeni hoidla vahelisel alal asub lisaks veel pinnasega täidetud maasisene põlevkiviõli hoidla. Nagu Holstre-Nõmmel, likvideeritakse ka Umbsaarel kõik mahutid, hoidlad, eemaldatakse reostunud pinnas ja korrastatakse territoorium.

Jääkreostuse likvideerimist rahastab Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond.

Tööd on kavas lõpetada tuleva aasta oktoobris.

Comments  
  +1
aga kas oleks suured kulutused kui taastaks tootmise ja sellega oleks vast odavam teed korda saada???
  -2

Quoting Guest:

Viiksin vanametalli antud objektilt oma kuludega minema!


Siis on ju teada,kes mu saunaahju ja pliidiraua pihta pani maakodust,,välikemmergut ei soovi oma kuluga tühjendada,,kõik mis tuleb on tasuta!!
  +1

Quoting Guest:

Viiksin vanametalli antud objektilt oma kuludega minema!


Pool mulle tulen siis kaasa
  +1
Viiksin vanametalli antud objektilt oma kuludega minema!
  +2
Teadaolevalt on võimul nii Viljandis kui Võrus vargaerakond, seoses sellega tuleb tugevndada kontrolli jääkreostusest vabanemiseks ettenähtud rahade liikumisel ja töö tulemustel.
  0
Ammu oli aeg.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD