Kohus mõistis kriminaalkorras süüdi kaks tänavaröövlit

Tartu maakohus tunnistas esmaspäeval kriminaalkorras süüdi tänavaröövis süüdistatud Karel Juhkami (25) ja Rainer Timpmanni (20), lisaks sai Juhkam karistada ka vargus eest.

Juhkamile mõisteti kolme aasta ja kolme kuu pikkune vangistus, millest kohe ärakandmisele kuulub kolm kuud vangistust. Ülejäänud vangistus mõisteti talle tingimisi kolmeaastase katseajaga. Timpmannile mõisteti kolmeaastane tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga. Mõlemad süüdistatavad peavad katseajal alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele.

 

Lisaks peavad süüdistatavad menetluskulude katteks tasuma 330 eurot ja hüvitama kannatanu kasuks ka viimase tsiviilhagi.

Eelmise aasta juunis laekus Tartu politseile teade selle kohta, et ööl vastu 14. juunit tungisid kaks meest Tartus Rebase tänaval asuva poe parklas kallale 19-aastasele mehele ning röövisid ligi 700 eurot maksva mobiiltelefoni ja 20 eurot sularaha.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas Tartu kriminaaltalitus kriminaalmenetlust.

„Süüdimõistetute sõnul otsustasid nad kuriteo toime panna pärast seda, kui nägid öisel ajal ilmselgelt alkoholijoobes olnud meest, kellel oli käes mobiiltelefon. Nad lootsid, et hiljem ei mäleta kannatanu joobeseisundi tõttu juhtunu asjaolusid,“ kommenteeris Lõuna Ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Evelin Merilaine.

Uurimise käigus selgus, et üks süüdimõistetutest, varem kriminaalkorras karistatud Karel Juhkam on seotud ka 399 eurot maksva jalgratta vargusega. Jalgratas varastati mullu ööl vastu 2. juunit Võrus Koreli tn asuva maja trepikojast.

Röövitud mobiiltelefoni ja varastatud jalgratta on omanikud tagasi saanud.

Comments  
  +7
kas me elame juba chicagos või?!
  +7
huvitav, mitu tänavat nad siis pihta panid?

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD