STV ostab Starmani 37 miljoni euroga, tekib uus mobiilifirma

Foto:  www.starman.eeJuba teisipäeval võidakse sõlmida leping, millega STV ostab Starmani 37 miljoni euro eest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tehingut rahastab USA investeerimisfirma Carlyle Group. Mobiiliteenuse pakkumiseks vajaliku sagedusloa saamiseks on kavas osta ka Bravocomi kaubamärgi all mobiiliteenust pakkunud ProGroup Holding OÜ.

Nii Starman kui STV tegutsevad fikseeritud võrkude turul, kus juhtmeid pidi tuuakse inimestele koju televisiooni, internetti ja telefoni, kirjutab leht. Nende turg enam ei kasva, küll aga kasvab mobiiliturg ja eriti mobiilivõrkude kaudu interneti pakkumine. Kolme suurema mobiilifirma EMT, Tele2 ja Elisaga seotud kontsernid võtavad neilt järjest turuosa üle ja ainus võimalus pikas plaanis püsima jääda on ka ise võrgu kaudu mobiilsidet ja internetti pakkuma hakata.

Starmani juht ja 20 protsendi firma omanik Peeter Kern teatas lehele, et ei saa Starmani võimalikku aktsiamüüki kommenteerida. "Eks kui on midagi teatada, siis kindlasti teatame, lähinädalatel küll ei paista," sõnas Kern. "Mobiiliteenuste turg tundub üsna hõivatuna, mingit konkreetset plaani sinna siseneda meil pole."


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD