Imiku mõrvanud naise pikk vangistus jäi ringkonnakohtus jõusse

Tallinna ringkonnakohus jättis esmaspäeval jõusse 20-aastase vangistuse, mille Harju maakohus oli tänavu jaanuaris määranud oma alla kuu vanuse tütre mõrvanud naisele.

Süüasja viisid ringkonnakohtusse raske kuritöö sooritanud 26-aastane Julia ja tema kaitsja, kes leidsid, et maakohus oli naisele karistust määrates liialt karm. Ringkonnakohus ei näinud siiski alust maakohtu otsuse muutmiseks.

Harju maakohus tunnistas 23. jaanuaril Julia süüdi kehalises väärkohtlemises ja mõrvas ning mõistis talle sama karistuse, mida nõudis kohtuvaidluses talle Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Lea Pähkel.

Süüdistuse järgi mõrvas Julia oma vähem kui ühe kuu vanuse tütre piinaval viisil. Naine tekitas lapsele mullu aprillikuu viimastel päevadel peksmise ja pigistamisega valu ning raskeid kehavigastusi, mille tagajärjel tüdruk mullu 1. mail suri.

Samuti esitati Juliale süüdistus oma kahe vanema lapse – tollal kahe- ja kolmeaastase – kallal vägivalla kasutamises mullu aprilli lõpust kuni sama aasta 1. maini, mil politsei naise tema Tallinnas asuvas kodus kahtlustatavana kinni pidas.

Kohus võttis Julia prokuröri taotlusel vahi alla ja lapsed anti vanaema hoole alla.

Kohus arutas kriminaalasja alaealiste kannatanute huvides kinnisel istungil.

Juliat on varem kriminaalkorras karistatud 2008. aastal kehalise väärkohtlemise eest. Ka tollal olid kannatanuteks tema perekonnaliikmed.

Comments  
  +3
Mõrvas oma vähem kui ühe kuu vanuse tütre piinaval viisil?? Tõenäoliselt ei ole taoline inimene kes piinab surnuks kõige kaistetuma st. imiku, ei ole täie mõistuse juures ja kui on, siis väärib surma piinaval viisil, sest selliseid parandab ainult haud.
  +2
Haige inimene raisk.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD