Maxima Eesti avas aprilli lõpus Valga, Tartu, Võru, Pärnu ja Narva kaupluse juures lihatöötlemistsehhid, millesse ettevõte investeeris kokku üle 90 000 euro ja kuhu loodi 30 uut töökohta.
Iga päev valmistatakse neis tsehhides üle 90 eri nimetusega pooltoote, mille tooraineks on suures osas eestimaine liha. Kuus hakkab uutes tsehhides valmima üle 50 tonni lihatooteid. Paljud retseptid lähtuvad Eesti tarbija maitse-eelistustest ja on koostatud äsja avatud lihatsehhide jaoks, teatas Maxima.
Igas tsehhis asus tööle 6 lihatöötlejat, kes läbisid väljaõppe ja omandasid kogemusi Balti parimate lihameistrite käe all.
„Tsehhides valmivad nii hakkliha- ja grilltooted kui lambakarreed ning veisesteigid,” lisas Erilaid. „Suur osa toodetest valmib spetsiaalselt lihatsehhi jaoks vastavalt Eesti tarbija maitse-eelistustustele koostatud retseptide põhjal. Otse kaupluste juures töötavad tsehhid tagavad, et lihatooted on eriti värsked ja tänu sellele parimate maitseomadustega. Igakuiselt toodavad uued tsehhid üle 50 tonni lihatooteid.”