CV Keskus: palganumbri avaldab tööpakkumises kolmandik firmadest

http://www.cvkeskus.ee/Tööotsinguportaali CV Keskus värskest küsitlusest selgus, et palganumbri avaldab tööpakkumises enamasti kolmandik Eesti ettevõtetest.

Sageli jääb konkreetne number tööpakkumises avaldamata põhjendusel, et lõplik palk sõltub suuresti konkreetsest töötajast, selgub küsitlusest.

"Viimasel ajal on sagenenud etteheited, et miks ikkagi ei ole tööpakkumiste juures konkreetseid palganumbreid," ütles CV Keskuse tegevjuht Paavo Heil.

 

Heili sõnul selgus küsitlusest, milles osales 259 ettevõtet, et vaid 30  protsenti neist avaldavad oma tööpakkumistes enamikel juhtudel ka palganumbri.

"Palganumbri avaldamine sõltub aga suuresti pakutavast ametikohast – näiteks spetsialistide ja juhtide tööpakkumiste puhul on palgapakkumine enamasti peidetud, kuna kõik sõltub inimese oskustest, töökogemusest ja isikuomadustest ning palk lepitakse kokku hilisematel läbirääkimistel," selgitas Heil.

"Tervelt 68 protsenti küsitletud ettevõtetest märkiski, et ei avalda tööpakkumise juures konkreetsest palganumbrit seepärast, et lõplik palk koos ülejäänud motivatsioonipaketi mahukusega sõltub väga paljuski konkreetsest töötajast," lisas ta.

Pakutava palgataseme peitmisel on ka teisi põhjuseid. Uuringust selgus, et 31 protsenti küsitletud ettevõtetest tõi pakutava palga saladusse jätmise üheks põhjenduseks, et ei soovi pakutavat palgataset konkurentidele näidata.

Küsitletud firmadest 26 protsenti ei soovi aga, et ettevõtte praegused töötajad uute töötajate palku teaks.

Lisaks märkis 18 protsenti firmadest, et ei too tööpakkumises palka välja seetõttu, et palk ei ole nende arvates teatud töökohtade puhul kandidaatides huvi äratamiseks oluline argument.

"Mulle üllatuseks märgiti mitmelgi juhul palganumbri varjamise põhjenduseks, et paljud ettevõtted ei teagi, millist palka potentsiaalsele töötajale pakkuda, et lõplik palk kujuneb alles kandidaatide palgasoovide põhjal," lisas Heil.

Tööpakkumises pakutava palga avalikustanud ettevõtted põhjendasid oma teguviisi peamiselt asjaoluga, et palganumbri avaldamine säästab nii tööotsijate kui ka -pakkujate aega.

"Nii on selge, et töökohale kandideerivad tõesti vaid need, kellele konkreetne tööpakkumine huvi pakub ja kes pakutava palgaga rahul on," selgitas CV Keskuse turundusjuht Laura Tammeorg.

Küsimusele, kas ettevõtted oleks nõus avaldama tööpakkumises palganumbrit, kui ka töösoovijal oleks oma CV sisestamisel soovitava palganumbri sisestamine kohustuslik, vastas jaatavalt 30 protsenti ettevõtetest, kes muidu tööpakkumistel palganumbrit ei avalda. 24 protsenti firmadest oleks nõus seda tegema aga vaid lihttööde puhul.

"Koguni 70 protsenti ettevõtetest oleks aga nõus igas tööpakkumises avaldama vähemalt palgavahemiku," lisas Tammeorg.

CV Keskuse küsitluses osales 259 Eesti ettevõtet. Vastajatest 56 protsenti olid ettevõtete juhid või omanikud, 24 protsenti personalijuhid või -spetsialistid.

CV Keskus OÜ on 2000. aastal loodud Eesti tööportaal, mis on praegu Eesti kõrval esindatud ka Lätis, Leedus ja Ungaris ning on osa rahvusvahelisest kontsernist CV Market Group.

CV Keskuse veebilehel on hetkel üle 8000 tööpakkumise.

 

Comments  
  +1
....ja numbreid ka :lol:
  +2
CV Keskuse veebilehel on hetkel üle 8000 tööpakkumise.
No siis on tööd küll.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD