Elioni tasuline Wifi Võrumaal asendub EMT mobiilse internetiga

Võru  FOTO: Võrumaa Teataja

Alates 1. juunist lõpetab Elion maakondliku kuutasulise Wifi teenuse pakkumise Võrumaal, alternatiivina saavad kliendid hakata kasutama suuremat kiirust võimaldavat EMT mobiilset internetti. Muudatus ei puuduta Elioni avalikke tasuta  Wifi lahendusi (tanklates jm), mis jäävad tööle endisel kujul.

„Kunagi maakondliku erilahendusena tehtud tasuline Wifi teenus jäi kiiruste ja kvaliteedi osas ajale jalgu ning otsustasime klientide soovidele vastu tulla,“ ütles Elioni Võrumaa WiFi projekti juht Aleksander Vilenberg. „Kuna Võrumaal toimib hästi EMT 3,5G mobiilne internet, oli Wifi-seadmete väljavahetamise asemel otstarbekas ajaga kaasas käia ning pakkuda klientidele kaasaegsemat ja ootustele vastavat mobiilse interneti teenust.“

EMT 3,5G mobiilne internet võimaldab allalaadimiskiiruseid kuni 21,6 Mbit/sek – maakondlikus Wifis olid kiirused väiksemad. Elioni tasuta ehk nö vabalevis töötav wifi, näiteks tanklates ja muudes avalikes punktides, jääb tööle. Wifi teenuse pakkumine lõpetatakse klientidel, kes seni kasutasid kuutasulist, parooliga kaitstud Elioni wifit. Kõiki seniseid kuutasulise wifi kliente on Elion uuest pakkumisest otse ka teavitanud.

„Teenust kasutanud klientidele on juba varasemalt tehtud EMT otsepakkumine 3,5G mobiilse interneti kasutamiseks koos teenuse testimise võimalusega, nii et praeguseks on enamik kliente pakkumise juba vastu võtnud,“ ütles EMT andmeside ja sisuteenuste osakonna juhataja Ando Meentalo. „Hoolimata Lõuna-Eesti küllalt keerulistest looduslikest tingimustest – kuppelmaastik, orud jms - , saime senistele Wifi teenuste kasutajatele pakkuda väga hea kvaliteediga teenust. Vajadusel kasutasime ka erilahendusi repiiterite ja muude lisaseadmete näol.“

EMT ja Elion on Eesti juhtivad sideettevõtted, mis kuuluvad Eesti Telekom Gruppi. EMT on Eesti mobiilside kvaliteedi- ja innovatsiooniliider parima levikvaliteedi, tunnustatud tootearenduse ja teenindusega. EMT saavutas parima tulemuse ka Tehnilise Järelevalve Ameti kevadel teostatud mõõtmistes mobiilse interneti kvaliteedi, leviala ja andmesidekiiruste kohta.Elion on Eesti suurim IT- ja telekomiteenuseid pakkuv ettevõte, kes osutab interneti- kõneside ja televisiooniteenuseid ligi 300 000 eestimaalasele. Ettevõtte uusimaks ja kvaliteetseimaks pakkumiseks on eKodu, kus klient saab endale vajalikest teenustest sobiva komplekti ise kokku panna.

Comments  
  +1
Odot! Kus siin kvaliteeti nähti? Emtiga juba aastaid sõditud kehva levi pärast; 3,5 versta mast ei kostu kuidagi, küll aga 7 ja 11 versta kaugused mastid. Kui käid esinduses ja nurised olukorra üle ja levi puudulikkuse ilmnemise seotust tugijaama nimemuutumisega, kostub sealtkandis aga sulaselget ila. Nagu seina paneks. :p Aastaid tagasi ju toimis side laitmatult. Küll pakutakse vanale puumajale plastik-pakett aknaid ja ohtralt soojustust ja plekk katust ja mida kõike veel - aga no mida pole, seda pole. Mingi asstapäevad tagasi umbes, ilmnes kõne kuuldavuse probleem, mis pole kuhugi kadunud, vaid kestab rõõmsalt edasi, nii linnas kui ka laanes - nagu masinarvutus jaamast käiks tekst läbi - kögiseb ja mögiseb nagu solgi toru tõmbetuules pärast paksu kooki. Kästakse muudkui riista värskendada :S - tuleb välja, et nutikas telefon on ka siis lutsukivi - kohe ei tiagi nüüd ... . :u Ok, minu mobiil on hädine; paraku ei sõltu see sidevahendist - erinevtel või vanematel eksemplaridel esineb sama häda. :-x Katkestad kõne ja alustad uuesti, saad selleks korraks jutud räägitud. A vahepeal lööb nagu vamm sisse. Mul pole mingit põhjust ega ka viitsimist kommentaariumis niisama istuda ja tühja mula ajada - olukord lihtsalt on selline. :cry:

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD