Menu

.      

Ansip: varastatud hääled läksid Ojulandile

Reformierakonna esimees Andrus Ansip kinnitas, et erakonna sisevalimistel läksid kõik nn petuhääled Kristiina Ojulandile, kes kolmapäeval juhatuse otsusega parteist välja heideti, vahendas Aktuaalne kaamera.

"On tõendatud, et need hääled, mis võõrast identiteeti kasutades anti, läksid Kristiina Ojulandile. See on mitmete ütlustega praeguseks tõestust leidnud," lausus Ansip pärast juhatuse koosolekut ajakirjanikele.

Ansip rõhutas, et Ojulandi väljaviskamise otsuse üle ta rahulolu ei tunne, sest erakonna, poliitika ja poliitikute mainet ja usaldusväärsust on väga olulisel määral kahjustatud. "See, mis on juhtunud, on äärmiselt kahetsusväärne."

Küsimusele, et kuidas Reformierakond kavatseb oma mainet taastada, vastas Ansip, et sellega tegeletakse päevast päeva.

"Kindlasti ei olnud see Reformierakonna huvides, et Kristiina Ojuland erakonnast lahkuks. Ojuland on küllalt palju hääli erakonnale toonud," lausus peaminister.

Reformierakonna põhikirja järgi ei ole võimalust välja langenud juhatuse liikme asemel võtta uut liiget ja nii jätkab juhatus 14-liikmelisena.

Reformierakonna juhatus otsustas e-hääletuse skandaali sattunud Euroopa Parlamendi liikme Kristiina Ojulandi kolmapäeval parteist välja arvata, erakonna Lääne-Viru regiooni arendusjuht Taimi Samblik esitas ise lahkumisavalduse.

Reformierakonna juhatus leidis, et nii Ojuland kui ka Samblik on kahjustanud erakonna mainet, mistõttu tuleb Ojuland välja arvata. Kuna Samblik esitas ise parteist lahkumisavalduse, siis tema väljaheitmine langes päevakorrast ära.

Ojulandi kinnitusel on ta esitanud avalduse, et soovib erakonna juhatuse kolmapäevase otsuse kindlasti Reformierakonna üldkogul vaidlustada. Samuti kinnitas ta, et otsustab koos oma juristidega, kas pöördub toimunu asjus kohtusse.

Reformierakonna juhatus võttis Ojulandi ja Sambliku parteist väljaheitmisel aluseks erakonna aukohtu vastava ettepaneku. Samuti e-hääletamise skandaali keskmesse sattunud Lääne-Viru maavanema Einar Vallbaumi osas aukohus ettepanekut väljaarvamise kohta ei tehtud.

20 PÄEVA ENIMLOETUD