Menu

.      

Kaitseväelased võistlesid Kuperjanovi pataljoni ülema triatlonil

Võrumaal võisteldi Kuperjanovi pataljoni ülema triatlonilVõrumaal toimus reedel juba 16. korda kaitseväelastele mõeldud Kuperjanovi pataljoni ülema triatlon, millel osutus parimaks nooremveebel Priit Narusk Kuperjanovi jalaväepataljonist.

Võistluse stardipauk anti Võru-Haanja tee alguses ning esmalt pidid võistlejad läbima 12-kilomeetrise jalgrattasõidu Võrumaa metsade vahel. Sellele järgnes neli kilomeetrit jooksu Haanja künklikul maastikul ja kõige lõpuks umbes 100 meetrit ujumist Vihtla järves.

"Mul on hea meel tõdeda, et see on üks pikima traditsiooniga võistlusi kaitseväes ja loodan, et see traditsioon jätkub veel aastaid," ütles Lõuna kaitseringkonna staabi spordiohvitser kapten Henn Antson.

Ta lisas, et idee sünni taga on lisaks temale tolleaegne pataljoni ülem, praegu brigaadikindrali auastmes Peeter Hoppe ja major Ahti Kurvits. Koos leiti, et pataljoni traditsioonid vajaksid tugevdamist. Praeguseks on triatlonist saanud pataljoni üks järjepidevamaid traditsioone. Sel aastal 16. korda aset leidnud võistlust on korraldatud juba 1995. aastast. Tavalisest triatlonist erineb võistlus selle poolest, et ujumine ei ole mitte esimenem, vaid viimane ala.

Aastate jooksul on osalejate arv olnud erinev. Kui esimesest triatlonist võttis osa viis võistlejat, siis kõige rohkem on võistelnud üle 40 sportlase. Tänavusele võistlusele oli kohale tulnud 23 spordihuvilist ja nende hulgas ka Kuperjanovi pataljoni ülem kolonelleitnant Hando Tõevere, kellele oli see kolmandaks stardiks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD