Menu

.      

Pärast valimis jääb Eestisse 215 omavalitsust

Esimene hääletaja 2013 Kandles oma eelistusega Hääletajaks oli Tiia Kiis.    Foto: VÕRUMAA TEATAJAPärast kohalike omavalitsuste valimisi tekib 18 omavalitsuse ühinemisel kaheksa uut, kokku jääb seega Eestisse 215 omavalitsust.

Kohalike volikogude valimistel tekib Põlvamaal Põlva linna ja Põlva valla ühinemisel Põlva vald Viljandimaal Pärsti, Paistu, Saarepeedi ja Viiratsi valdade ühinemisel Viljandi vald ning Harjumaal Kose ja Kõue valdade ühinemisel Kose vald.

Pärnumaa Lavassaare ja Audru vallad ühinevad Audru vallaks, Läänemaal Risti, Taebla ja Oru Lääne-Nigula vallaks ning Ida-Virumaal Püssi linn ning Maidla ja Lüganuse vallad Lüganuse vallaks.

Lisaks ühinevad Hiiumaal Kärdla linn ja Kõrgessaare vals Hiiu vallaks. Nendel kahel ühineval omavalitsusel puudub ühine piir.

2009. aastal ühinesid Pärnumaa Vändra ja Kaisma vald Vändra vallaks.

2005. aastal ühinesid Ida-Virumaal Jõhvi linn ja Jõhvi vald Jõhvi vallaks, Harjumaal Kuusalu vald ja Loksa vald Kuusalu vallaks, Pärnumaal Kilingi-Nõmme linn, Saarde vald ja Tali vald Saarde vallaks, Viljandimaal Suure-Jaani linn, Olustvere vald, Suure-Jaani vald ja Vastemõisa vald Suure-Jaani vallaks, Lääne-Virumaal Tamsalu linn ja Tamsalu vald samanimeliseks vallaks, Lääne-Virumaal Tapa linn, Lehtse vald ja Saksi vald Tapa vallaks, Järvamaal Türi linn, Türi vald, Kabala vald ja Oisu vald Türi vallaks ning Lääne-Virumaal Avanduse vald ja Väike-Maarja vald Väike-Maarja vallaks.

20 PÄEVA ENIMLOETUD