Menu

.      

Põlva vald moodustab uue võimuliidu

Põlva vallavolikogusse valitud Keskerakonna, Reformierakonna ja valimisliidu Põlva Areng liikmed sõlmisid esmaspäeval kokkuleppe koostööks ja koalitsioonilepingu sõlmimiseks.

Eesti Keskerakonna poolt vallavanema kandidaadiks esitatud Georg Pelisaar ütles pressiteate vahendusel, et Keskerakond on Põlva linna juhtinud juba aastaid ning linna üheks Kagu-Eesti võimekamaks omavalitsuseks tüürinud. „Koostöö Põlva valla külade esindajate ja Reformierakonnaga lisab potentsiaali Põlval ka suurema piirkonnana oma võimekust tõsta,“ lisas Pelisaar.

Eesti Reformierakonna poolt vallavolikogu esimeheks esitatud Kuldar Leisi sõnul annab loodav võimuliit Reformierakonnale võimalusele panustada oma põhiliste valimislubaduste täitmiseks. „Nendeks on Põlva suurvallas ettevõtluskeskkonna arendamine, ühistranspordi parem korraldus ning noorte vabaaja võimaluste avardamine.“

Valimisliidu Põlva Areng poolt vallavolikogu majanduskomisjoni esimeheks esitatud Leander Konks ütles, et loodavas võimuliidus annab meie valimisliit lisandväärtuse oma ettevõtlustausta ja vallaolusid hästi tundvate inimestega. „Loodava võimuliidu partnerite koostöö tahe on väga tugev, mis tagab suurvallale tasakaalustatud arengu.“

Põlva vallas võitis kohalike volikogude valimised Isamaa ja Res Publica Liit, mis kogus 31,99 protsenti häältest. IRL-ile järgnes Keskerakond, mis kogus 28,96 protsenti häältest. IRL-ile ja Keskerakonnale järgnesid valimisliit Põlva Areng ja Sotsiaaldemokraadid ning Reformierakond, kes kogusid vastavalt 14,77; 12,87 ja 11,39 protsenti häältest.

20 PÄEVA ENIMLOETUD