Menu

.      

Tartu ja Võru meelelahutuskohtades tuvastasid päästjad hulga rikkumisi

õuna päästekeskuse tuleohutusinspektorid reidil ööklubis (Foto: Lõuna päästekeskus)Möödunud reede õhtul tegid päästeameti inspektorid ootamatu reidi Tartu ja Võru meelelahutusasutustesse ning ööklubidesse, tuvastades mitmeid rikkumisi.

Inspektorid uurisid, kuidas asutustes külastajate ohutuse tagamiseks tuleohutusnõudeid täidetakse. Mitmes külastatud ettevõttes avastati, et evakuatsiooniteedel on takistused ja -väljapääsud lukus. See tähendab, et tuleõnnetuse korral ei saa inimesed hoonest piisavalt kiiresti välja ja nende elud satuvad tõsisesse ohtu.

Kokku käisid inspektorid etteteatamiseta 19 ettevõttes ende aktiivse kasutamise ajal. Tõsisemaid rikkumisi leiti lausa kaheksast asutusest. Evakuatsiooniteed olid seal takistustega kinni pandud või evakuatsiooniväljapääsud lukus.

„See oli omajagu ebameeldiv üllatus, et rikkumisi nii palju oli,“ ütles Lõuna päästekeskuse tuleohutuskontrollibüroo juhataja Almar Nuuma. „Evakuatsioonipääsude sulgemise tõttu satuvad õnnetuse korral ohtu paljude inimeste elud. Rikkujaid karistatakse sellise tuleohutusnõuete mittetäitmise eest täie tõsidusega.“

õuna päästekeskuse tuleohutusinspektorid reidil ööklubis (Foto: Lõuna päästekeskus)Paljudes kohtades olid rikkumised kergemad. Seal oli unustatud kustuti õigeaegselt kontrollida, mõni üksik tulekahjusignalisatsiooni andur oli kinni kaetud,  tulekustutitele ligipääs takistatud ja ühel puhul olid tuletõkkeuksed avatud asendis lahtiselt fikseeritud. Avatud tuletõkkeustest aga tulekahjul tulele takistust ei ole.

„On äärmiselt oluline, et meelelahutusasutuste omanikud ja valdajad mõistaksid oma vastutust ja täidaksid tuleohutusnõudeid,“ rõhutas Almar Nuuma. „Võimaliku õnnetuse korral satub sellises kohas ohtu paljude inimeste elu ja tervis. Vigastada saanud inimeste ees jäävad süüdi aga ettevõtte hoolimatud juhid ja omanikud, mitte meie inspektorid.“

Kergemate rikkumiste puhul tegid inspektorid seekord hoiatuse, aga raskemate puhul alustati väärteomenetlust, mis võib lõppeda kopsaka rahatrahviga. Füüsilisele isiku trahv ulatub 1200 euroni ja juriidilisel isikul 3200 euroni. Päästeameti järelevalveinspektorid jätkavad reidide korraldamist meelelahutusasutustesse, et tuleohutusnõuded oleksid täidetud.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD