Menu

.      

Eesti ja Venemaa soovivad tihendada koostööd võitluses narkoäriga

Pilt on illustratiivneVälisminister Urmas Paet ütles neljapäeval Tallinnas kohtumisel Venemaa narkokontrolliteenistuse juhi Viktor Ivanoviga, et koostöö narkokaubanduse vastases võitluses Venemaaga on nii Eesti kui kogu Euroopa Liidu huvi.

Paeti sõnul on narkokaubandus üks Ladina-Ameerika, Kesk-Aasia ja Afganistani regioonist tulenevatest olulistest ohtudest nii Venemaa kui ka EL-i riikide jaoks, teatas välisministeerium BNS-ile. „Probleemi lahendamiseks on väga oluline regiooni riikide vahelise koostöö edendamine,“ sõnas Paet. Ta rõhutas ka Eesti ja Venemaa ametkondade koostöö tähtsust tõhusa piirikontrolli tagamisel  piiriülese narkokaubanduse takistamiseks.

EL ja Venemaa sõlmisid käesoleva aasta aprillis toimunud tippkohtumisel narkootikumide lähteaineid puudutava kokkuleppe. „See samm tugevdab  meievahelist koostööd ja lihtsustab ka infovahetust narkootikumide vastase võitlusega seotud küsimustes,“ märkis Paet.  

EL panustab Paeti sõnul aktiivselt narkokaubanduse vastu võitlemisse Kesk-Aasias ja Afganistanis. „Oluline on tegeleda probleemi põhjustega – põllupidajatele on vaja anda alternatiive narkootikumide tootmisele, mis pakuksid neile piisava sissetuleku,“ sõnas Paet.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD