Alampalk tõuseb 355 euroni ja ületuleval aastal 390 euroni kuus

Pilt on illustratiivneValitsus otsustas neljapäevasel istungil tõsta miinimumpalka kahel järgneval aastal, järgmisel aastal on tunnitasu alammäär 2,13 eurot ja kuutasu alammäär täistööajaga 355 eurot, 2015. aastast on minimaalne kuupalk 390 eurot.

Valitsus kinnitas miinimumpalga ametiühingute keskliidu ja tööandjate keskliidu vahel sõlmitud kokkuleppe alusel. Töötasu alammäär kehtib kohustuslikuna kõigile Eestis tegutsevatele tööandjatele ja töötajatele.

Kokku tõuseb alampalk ligi 22 protsenti, teatas sotsiaaministeerium.

"Miinimumpalga tõstmisega suurenevad ka sellega seotud hüvitised, näiteks vanemahüvitis, töötuskindlustushüvitis ja lapsepuhkuse päevade tasu suurus," ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas teates.

Riik plaanib alampalga tõusust järgmise kahe aasta jooksul kokku 26,8 miljonit eurot lisavahendeid, millest järgmisel aastal laekuks 9,1 miljonit ja ülejärgmisel aastal 17,7 miljonit eurot.

Comments  
  +3
Paari aasta tagune Helsingi ja Tallinna palkade, pensionite ja hindade võrdlus.
http://www.kesknadal.ee/g2/uudised?id=16236
Eestis on mõnes valdkonnas umbes 30€ lisa tulnud aga erinevuste suurusjärk võrreldes Soomega jääb kindlalt endiseks.
Kehtib kahekümne aasta tagune isamaliitlaste põhimõte, et Eestile tagab edu see, kui hinnad on maailma, palgad aga kohalikul tasemel.
  +5
Jah, tõus küll, aga siiski naeruväärne, võib öelda isegi mõnitav arvestades elu kallidust, sest Võrus ja Võrumaal töötavad töölised st. enamus rahvast teenivadki alampalka ja kohati vähemgi.
  +8
Samas vaimus jätkates jõuame 17 aasta pärast miinimumpalga tasemele, kus on praegu soomlaste töötu või sundpuhkusel oleku abiraha. Hurra , seltsimehed!!!
  +10
Miinumpalka tõstetakse paarikümne euro kaupa brutos,lastetoetus 19.-,seadusetegijatel endal lisaks ülisuurtele palganumbritele ja muudele hüvitistele ja hüvedele veel mingi nn.katuseraha ligi 10 miljonit valimisreklaamiks,paljudele isegi isiklikuks otstarbeks jne.(eilse"Pealtnägija" teema).NSVL-st vabanesime lauldes aga praegustest riigi valitsejatest ei saa me lahti verevalamiseta-neid ei kanguta miski.Läti peaminister astus tagasi riigis aset leidnud katastroofi tõttu.Mingi hoone kokkukukkumine polnud tema süü aga ta võttis poliitilise vastutus.Eesti riigi omad ei vastuta varastamiste,kõrvalekantimiste eest.
  +8
vennas on Soomes sildade ehitaja,ütleb,et tema kolme päeva palk on 420 euri.Me elame euroopa liidus.
  +17
Kurb, et riigi tolad pole ikka aru saanud, miks rahvas lahkub. Keegi tegelane ju ütles, et kui miinimum oleks 1000 euri siis see lahkujaid veel koju ei too, küll aga peatab lahkunute arvu. Lihtne valem, mida ei tunnista aga vargaerakonnad! See Norras pooleteist päeva palk aga inimene tarbib ühte moodi ja kuidas on võimalik maksta ära üürid ja minna metsast veel käbisid korjama? Peletised, mitte inimesed.
  +8
Kas tulumaksuvaba miinimumi ka tõstetakse, kui ei siis palga tõus on reaalsuses nii väike.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD