Menu

.      

Põlva saab aastaks 2016 riigigümnaasiumi

Jaak Aaviksoo  FOTO: Võrumaa TeatajaHaridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ning Põlva vallavanem Georg Pelisaar kirjutavad reedel kell 11 alla kokkuleppele, mille kohaselt alustab Põlva riigigümnaasium tegevust hiljemalt 1. septembril 2016.

Kokkulepe lähtub Põlva valla koolivõrgu ümberkorraldamise kavast ning riigi ja valla soovist tagada Põlva valla ja maakonna õpilastele kaasaegne õpikeskkond valikuterohke gümnaasiumihariduse omandamiseks, teatas haridus- ja teadusministeerium BNS-ile. Sarnase lepingu sõlmis haridus- ja teadusminister kuu aega tagasi Valga linnapeaga.

Riigigümnaasiumile uue maja ehitamiseks plaanitakse toetust küsida Euroopa Liidu struktuurifondidest, haridus- ja teadusministeerium võtab enda kanda projekteerimise kulud.

Igas maakonnas tugeva ja valikuterohke üldkeskhariduse kindlustamiseks ning suuremate linnade gümnaasiumidesse noorte väljavoolu tõkestamiseks on riik algatanud koolivõrgu korrastamise. Koostöös omavalitsustega luuakse haridus- ja teadusministeeriumi hallatavad gümnaasiumid, kus õpe toimub 10.-12. klassis. Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse kohaselt on aastaks 2020 igas maakonnas vähemalt üks riigigümnaasium.

Riigigümnaasiumides on õpilastel võimalus leida endale edasise haridusteega seotud huvi- ja võimetekohane õppevaldkond ning valida mitme õppesuuna ja erinevate valikainete vahel. Riigigümnaasiumide õpetajad on head ja asjatundlikud ning gümnaasiumihoone on kaasaegne ja õppetegevusele sobiv.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD