Menu

.      

Ühistalgutele end kirja pannud inimeste arv läheneb 15 000-le

FOTO: VTMai esimesel laupäeval aset leidvatele üleriigilistele ühistalgutele end kirja pannud inimeste arv läheneb 15 000-le.

Reede pärastlõunase seisuga oli üleriigilistele ühistalgutele kirja pandud 1571 talgut ning end registreerinud 14 563 talgulist, selgub talgupäeva veebilehelt.

Talguid saab kirja panna alates 12. märtsist ning talgutele registreeruda alates 14. aprillist. Talgupäev on lehekuu esimene laupäev ehk 3. mai.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür sõnas, et kõik need, kellele mingil põhjusel 3. mai ja laupäev ühiseks tegemiseks ei sobi, võib talgupäeva lehele üles märkida ka teistel päevadel toimuvaid talguid. Näiteks koolid ja lasteaiad eelistavad sageli oma talgud plaanida just nädala sisse, tõi ta esile.

Nagu ka varasematel kordadel, saab ka tänavu iga inimene ja iga kogukond ise otsustada, millised tööd ja tegemised 3. mai talgupäeval ühiselt ette võetakse.

Möödunud aastal korraldati talgupäeval üle Eesti 1522 talgut, millest võttis osa 40 098 talgulist.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik ja koostööpartnerid.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD