Menu

.      

Kandle Kino pöördumine eakate poole

Pildil kinomehaanik Andrus Nedo kerimas rullile viimast Võrru jõudnud filmi filmilindil – laste multifilmi „Rio 2”. Foto: Võrumaa TeatajaAustatud eakad kaaslinlased, paraku pean alustama kinojuttu teie ees vabandusega. Nimelt pidid tundma ebamugavusi need, kes Kihnu Virve kontserdil saali ei mahtunud. Halbade kokkusattumuste ja tootjafirma hilinemise tõttu sattus kinoaparatuuri seadistamine teatrisaalis kontserdiga samasse päeva, mis tingis minu otsuse viia kontsert üle pisut väiksemasse kontserdisaali.   

Kino on nüüd valmis ja tahaks murda müüdi, nagu kino oleks mõeldud ainult noortele. Kinokunst nagu iga kunstiliik on oma läbilõikes huvitav ja kaasahaarav. Tihti saab eakale takistuseks hoopis mittesobiv õhtune seansiaeg, liiga tugev heli ja ebasobiv film. Seoses sellega oleme planeerinud igale sobilikule filmile vähemalt ühe seansi päevasele ajale. Kinopileti soodushind on kaks ja pool eurot, mis loodetavasti on ka vanematele inimestele taskukohane.


Neljapäeval, 9. oktoobril kell 15.30 linastub Ilmar Raagi uus film „Ma ei tule tagasi”.

Pühapäeval, 12. oktoobril kell 15.45 linastuv loodusfilm „Amazonia” on ruumilises ehk 3D-formaadis, mis tingib selle, et kohapealt tuleks osta endale üheeurosed 3D-prillid, aga antud seansil saab filmi vaadata ka tavalises 2D-formaadis ja ilma spetsiaalsete prillideta. Reedel, 14. novembril kell 15 näitame tasuta Sulev Keeduse 1983. aastal valminud dokumentaali „Võrokesed”, mis valmimisel ära keelati ja hiljem suures osas ümber filmiti. Seega näeme  „Võrokeste” originaali üle 30 aasta lausa esmakordselt!  

Veelkord vabandades ning eakatele tugevat tervist ja kultuurihuvi soovides SA Võru Kannel juhatuse liige Heiki Kelp.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD