Menu

.      

Võrumaa omavalitsusjuhid pagulaste osas ettevaatlikud

Salapärased musta  nahavärviga  mehed kuu aega tagasi Vastseliina  laadal. Foto: FACEBOOKSISSERÄNNE • Nädal aega tagasi kohtusid siseminister Hanno Pevkur ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna omavalitsusjuhtidega kogu Eestist, et kuulata arvamusi ja jagada infot pagulaste vastuvõtmise kohta. Ministrid rääkisid, et pagulaste vastuvõtmine on vabatahtlik, seda kellelegi peale ei sunnita. 21. juulil Tartus ministritega kohtumas käinud Võrumaa omavalitsusjuhid on pagulaste vastuvõtmisel ettevaatlikud ja äraootaval seisukohal.

Pärast Tartu kohtumist liikusid jutud, et Misso vallavanem Lembit Sikk on pagulaste vastuvõtmisega nõus. Seda infot vahendas näiteks Saaremaa ajalehele Meie Maa Orissaare vallavanem Vello Runthal, öeldes, et Tartu linn ja vald on nõus paar peret võtma, ja isegi Misso vald on sellega nõus.

„Mina, kurat, pole öelnud,” ütles selle peale kommentaariks Misso vallavanem Lembit Sikk. Ta ütles pagulaste vastuvõtmise kohta, et ei näe, et keegi Missos selles osas vaimustusest põleb, ja pole ka tööd pakkuda. „Las koalitsioonierakondade vallavanemad näitavad eeskuju ja integreerivad,” ütles Sikk, „meil on „Tule maale” kogemus olemas ja pagulastega ei taha enam tegeleda.”

Sikk ütles, et tema ütles ministritega kohtumisel vaid seda, et kui rohkem raha piiri peale panustada, siis ei tuleks põgenikke nii palju sisse. Eestis tuleks Misso vallavanema väitel mõelda rohkem neile 50 000 eestlasele, kes on välismaal, mitte nende 150 pagulase peale.

{fcomment}


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD