Menu

.      

Minister Ligi: Põlva saab osaliselt minunimelise gümnaasiumi

Pildil haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi, Põlva maavanem Ulla Preeden ja Põlva vallavanem Georg Pelisaar. FOTO: Võrumaa Teataja

PÕLVA RIIGIGÜMNAASIUM • Üleeile keskpäeval sai nurgakivi Põlva riigigümnaasium, mille ehitamise lepingu sõlmisid Riigi Kinnisvara AS ja OÜ Ehitus5ECO möödunud aasta lõpus. Tööd lähevad maksma ligi 3,7 miljonit eurot ning aastavahetuse paiku peaks valmis olema esimene liginullenergia koolihoone.

Teisipäeval kell 12.25 sai koolihoone nurgakivi, mille paneku eel sõna võtnud haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi naljatles, et Põlva saab temanimelise gümnaasiumi, viidates liginullenergia hoonele. Pidulikul nurgakivi panekul rõhutas Põlva maavanem Ulla Preeden, et Põlvasse, kus väärtustatakse rohelist mõtlemist, on liginullenergia hoone ehitamine igati teretulnud ja tulevikku vaatav sündmus.

Põlva vallavanem Georg Pelisaar meenutas, et Põlvamaale ehitati esimene koolimaja juba 323 aastat tagasi.

„Koolimaja ehitus on investeering inimpõlvedeks,” ütles Georg Pelisaar.

Ligemale 2500 ruutmeetri suurune gümnaasiumihoone ehitatakse 53 aastat tagasi valminud internaadihoone asemele Piiri tänaval. Maja rajamisel pööratakse erilist tähelepanu nii õpikeskkonna funktsionaalsusele kui ka energiasäästlikkusele.

Hoone projekteeris AS Resand.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD