Menu

.      

Mida on mujal meie kümneaastase ummamuudu paigaltammumise ajal korda saadetud?

Ajalugu. 2008. aastal toimunud Tamula rannaala mahulise planeeringu võitnud töö, mis oli kavandatud praeguse Rannatare kohale mõttega, et rannast saaks kuurortala.  Allikas: VÕRUMAA MUUSEUM

VEEKESKUSED • Kümme aastat tagasi, täpsemalt detsembris 2006 kirjutasid kõik Eesti ajalehed, kuidas Tallinna ja Võru investorid plaanivad Tamula kaldale uhket veekeskust. Toonane linnapea Ivi Eenmaa kinnitas kümme aastat tagasi, et investoritega on kohtutud juba kahel korral.

Umbes samal ajal kavandati ka Tallinna Vabaduse väljakule Vabadussõja võidusamba püstitamist. Umbes samal ajal tegutseti Rakveres Aqva SPA nimel.

2008. aastal teise koha pälvinud töö TIGANIK

Tänaseks on mõlemad objektid valmis. Aqva SPA avati 2008. aasta mais ning et külastajate voog oli suur, siis juba 2013. aastal sai Aqva juurdeehitise. Aqva SPA ühendab hotelli, veekeskust ja kahte söögikohta ning annab välja oma väga kvaliteetset ajakirja. Aqva SPAga on tutvumas käinud ka Võru linna esindus, kuid …

Kogu Pere Külastuskeskus “Meritäht”/”Sea Star” “ VISUAAL

Tegelikult on Võrus kümme aastat tammutud ja ainult valimiste eel veekeskus jälle jutuks võetud, valimislubadustessegi kirjutatud, siis jälle unustatud. Nüüd on jälle valimised sügisel tulemas, ja nagu loete, on veekeskus nihkunud 750 meetrit Roosisaare poole, rippsilla lähistele.

Üks hiljutisel visioonikonverentsil osalenu ütles, et Ivi Eenmaa (Võru linnapea 2004–2007) keeras Võrus vedru üles ja pani asjad liikuma, kuid nüüd tiksutakse ummamuudu tiksumist. Seda mainis visioonikonverentsil ka Linnar Viik, kes andis viisakalt mõista, et kui oli siin visioonikonverentsil kümmekond aastat tagasi, siis jutt ei ole muutunud ja internetis avaneb Võru puhul räämas raudteejaama foto!?


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD