Menu

.      

Rõuge vallavalitsuse seisukoht Nursipalu küsimuses viibib

OTSUST POLE • Kuigi Rõuge vallavolikogu avaldas juba kaks nädalat tagasi erakorralisel istungil arvamust, et Nursipalu harjutusvälja arendamise küsimuses tuleks arvestada kaitseministeeriumi ettepanekutega, pole vallavalitsus sel teemal seisukohta võtnud.

Rõuge vallavanem Tiit Toots ütles 13. jaanuaril, et vallavalitsus võtab Nursipalu osas seisukoha järgneval nädalal, s.o 16.–22. jaanuaril. Praeguseni aga mingit otsust tehtud pole.

„Tegemist on Rõuge valla arengu suhtes väga olulise küsimusega, seega suhtub Rõuge vallavalitsus teemasse äärmise põhjalikkusega,” kommenteeris Rõuge vallavanem Tiit Toots eile otsuse viibimist. Ta lisas, et seisukoht kaitseministeeriumi vastuväite osas kujundatakse lähiajal.

Rõuge vallavolikogu enamus avaldas 12. jaanuaril Nursi vanas koolimajas toimunud erakorralisel istungil arvamust, et vallavalitsus peaks valla üldplaneeringus kajastama kaitseministeeriumi ettepanekuid. See tähendaks Nursipalu harjutusvälja laiendamise kaasamist valla üldplaneeringusse. Läinud sügisel oli vallavalitsus pärast valla elanikega nõupidamist ja volikogu poolehoidu otsustanud, et Nursipalu arendust ei kajastata üldplaneeringus ning Nursipalu asi lahendatakse uue planeeringuga.

Nursipalju harjutusvälja laienduse teema on olnud aktuaalne viimased kümme aastat, kuna vallavalitsus ega volikogu pole elanike vastuseisu tõttu suutnud otsust teha. Otsuse venimise tõttu on veninud ka Rõuge valla üldplaneeringu vastuvõtmine.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD