Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /data01/virt3788/domeenid/www.vorumaateataja.ee/htdocs/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Võrumaa vapimärgi pälvis Hillar Kalda

Peatselt 80aastaseks saav Hillar Kalda võib pärast aastakümneid kestnud tõsist tööd rahulolevana nautida pensionipõlve oma hubases Rõuge kodus. Foto: TAIMI PLADOKÕRGE AUTASU • Võru maavalitsuse komisjoni otsuse alusel omistati 2012. aastal Võru maakonna kõrgeim autasu, Võrumaa vapimärk kauaaegsele maakonna peaarstile Hillar Kaldale. Statuudi järgi omistatakse vapimärk isikutele, kes oma töö ja tegevusega on oluliselt kaasa aidanud Võrumaa arengule. Hillar Kalda on edendanud Võrumaa meditsiini 41 aastat.


Arst nii praktiku, ehitaja, poliitiku kui ka organisaatori rollis


Paberite järgi kõrgema kategooria tervishoiuorganisaator ja erialalt röntgenoloog Hillar Kalda on meditsiiniga seotud olnud kahel väga erineval ajastul ning erinevates rollides. Arstikarjäär sai tal alguse Rõuge väiksest kümne voodikohaga haiglast, kuhu ta 1956. aastal pärast kooli lõpetamist suunati. Kodukohalähedases haiglas sai sünnilt Haanja miis töötada vaid kolm aastat. 1959. aastal viidi Kalda üle Võru linnahaigla (hilisem rajooni keskhaigla) peaarstiks, kus ta töötas sellel ametikohal kuni 1986. aastani.


„Töökoha vahetus toimus praktiliselt üle öö. Ühel päeval helistati ja öeldi lihtsalt, et alates homsest töötad linnas. Ei mingit nõusoleku küsimist,” meenutas Kalda.

(Loe edasi ajalehest.)


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD