Menu

.      

Tanel Leok sai Le Touquet rannakrossil teise koha

MOTOKROSS • Nädalavahetusel toimus Prantsusmaal Le Touquet’s suur rahvusvaheline rannakross, mida sõidetakse juba seitsmendat korda. Laupäeval olid rajal quad’id ja noored, pühapäeval aga soolotsiklid, keda läks rajale üle 1000. Pärast kolmetunnist sõitu olid võitjad selgunud.


Tänavu Rockstar Energy Suzuki meeskonnas sõitev Tanel Leok sai kuulsal rannakrossil teise koha.


Kolmandast kohast sai teine koht


Sõidu võitis prantslane Jean-Claude Mousse, kes edestas algselt teise koha saanud prantslast Nicolas Aubini ühe minuti ja kümne sekundiga. Kolmanda koha saanud Tanel Leok kaotas võitjale 1.23. Kuid need polnud lõplikud tulemused, kuna Aubin sai rajal olles kõrvalist abi (tema seismajäänud tsikkel aidati boksi lükata) ja nii tema tulemus tühistati ning Tanel Leokile kuulus Le Touquet teine koht.


Kokku läbisid parimad kümme ringi, osa ringist oli mööda rannajoont jooksev sirge, kuid võrreldes varasemate aastatega oli pea üheksa kilomeetri pikkusele lõigule ohutuse mõttes šikaanid sisse tehtud.


Teine osa rajast oli tehniline pehmes liivas sõit. Ilmaolud olid üsna jahedad, võistluspaigas oli sadanud lund, kuid see ei seganud võistluse käiku.


Tanel Leok: „Olud olid seekord üsna ekstreemsed, aga mina võin üldiselt rahule jääda, eriti selle osaga, mis puudutab kiirust ja enda sõitu. Kuna mul selliste sõitude kogemus väga suur pole, siis jäigi seekord üht-teist kogemuse taha. Esimestel ringidel võtsin pisut rahulikumalt, mööda rannajoont jooksval sirgel olid veelombid jääs ja vaatasin hoolega, kust parem sõita on. Läksime rehviga alt, ei võtnud liivarehvi, sest arvasime, et pind on külma tõttu kõvem. Aga juba esimese ringiga sõideti liiv pehmeks ja kohati käis seetõttu ratas tühjalt ringi – see kulutas ka rohkem kütust. Tegime ühe boksipeatuse rohkem kui teised, kuna meil polnud suuremat paaki. Eks loomulikult natuke jääb kripeldama, võit oleks olnud reaalne, väga suuri riske ma ei võtnud, minu jaoks on ikka kõige olulisem motokrossi MM-sari. Le Touquet teine koht on hea algus sellele hooajale.”


Eestlasi oli lisaks Tanel Leokile soolode stardis veel kolm. Mart Meeru sai 182., Riho Kollist 270. ja Edmund Tänavots 597. koha. Päev varem toimunud quadracer’ite sõidus oli parim prantslane Jeremie Warnia. Arvi Vaaderpass oli 99. ja Martin Toovis sai 277. koha.

20 PÄEVA ENIMLOETUD