Menu

.      

Misso volikogu otsustas alustada ühinemiskõnelusi

Misso vallavolikogu liikmed neljapäeval Misso vallamajas hääletamas ühehäälselt ühinemisläbirääkimiste alustamise poolt. Laua otsas istub volikogu esimees Ain Pajo, tema paremal käel vallavanem Urmas Peegel. Foto: Võrumaa TeatajaÜHINEMISLÄBIRÄÄKIMISED • Misso vallavolikogu liikmed otsustasid neljapäeval toimunud koosolekul ühehäälselt alustada ühinemiskõnelusi naabervaldadega.


Ühinemisettepanekul on kaks suunda: üks näeb ette ühinemist Vastseliina ja Orava valdadega, nagu näeb ette riiklik programm, teine aga toetab ühinemist Meremäe, Mikitamäe ja Värska vallaga, kellega on arenenud tihedam koostöö läbi Setumaa Valdade Liidu. Põhimõtteliselt pole välistatud ka ühinemine mõlemas suunas ehk ühe suurema omavalitsuse teke.


„Inimesed peavad saama valida,” põhjendas kahesuunalisi läbirääkimisi vallavanem Urmas Peegel, „võimalik on ka variant C ehk jupitamine.” Misso vallast on kaks kolmandikku Vana-Võrumaa ja üks kolmandik Setumaa koosseisus. Peegli sõnul on mõistlik arutada, mitte kohe ettepanekule „ei” öelda.


Ühinemisettepanekut juba varem vaaginud volikogu sotsiaalkomisjoni liige Tiit Niilo ütles volikogule esitatud eelnõud tutvustades, et ühinemine pole eesmärk omaette, vaid tähtis on parandada teenuste kvaliteeti ja tagada areng aastakümneteks. Läbirääkimiste alustamise ettepaneku kohta ütles Niilo, et see pole valmis retsepti kinnitamine, vaid protseduuri alustamine.

(Loe edasi ajalehest.)

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD