Menu

.      

FOTOD Alexela tagab kütusemüügiga kindla kvaliteedi

  • Kirjutas Sisuturundus

Alexela Võru teenindusjaam Kose tee 6. FOTO: Aigar Nagel

Alates 2017. aastast on Võru Alexela tankla teinud läbi põhjaliku uuenduskuuri. Kaks aastat tagasi avas Eesti energiamüügiettevõte Võru linnas Kose tee 6 uuendusliku lahendusega tankla, kus peale tavapäraste kütuste olid ühes tanklas esmakordselt koos müügil nii LPG kui ka CNG autogaasid ehk kogu  täiskomplekt autokütuseid.

Kütuse kvaliteedi tagab läbipaistvus

 Alexela tegevjuht Maria Helbling.  FOTO: Jake Farra

Kui aastaid oli Võrus Alexela tanklas rentnik, kes tanklat opereeris ja tanklasse kütust tarnis, siis viimased aastad on pärast põhjalikku tankla ja poe renoveerimist tankla operaatoriks Alexela ise. See tagab kindla ja läbipaistva tarneahela ning seeläbi kõrge kvaliteedi kõigile Alexela tanklas müüdavatele kütustele. „Kõik Alexela tanklates müüdav kütus tuleb tunnustatud Euroopa rafineerimistehastest ja jõuab meieni nii, et tootja tarnib kütuse Eestis asuvatesse terminalidesse Tartus ja Harjumaal. Sealt edasi veame me kütuse tanklatesse laiali juba Alexela oma kütuseautodega,” sõnab ASi Alexela tegevjuht Maria Helbling. Kütusele on Eestis kehtestatud ranged kvaliteedinõuded. „Selleks, et tagada kütuse vastavus kvaliteedinõuetele, tehakse terminalides (aktsiisilaos) hoiustatud kütusele sõltumatu labori poolt igale partiile kvaliteeditest ja väljastatakse kvaliteedisertifikaat,” märgib Helbling. „Kvaliteedikontroll käib umbes nii, nagu võib ette kujutada, et reaalselt terminalis olevast kütusest võetakse proov ja testitakse laboris kütuse koostist. Meie kui kütusemüüja jaoks tagabki kvaliteedi see, et me saame terminalis autosse laetava kütuse kohta selle konkreetse kütuse sertifikaadi,” sõnab Helbling.

Alexela Võru teenindusjaam Kose tee 6. FOTO: Aigar Nagel

Alexela tarneahel – mida vähem partnereid, seda parem kontroll

Helblingi sõnul veab Alexela praegu juba ise oma kütust ning  ainsad välised partnerid on tarnija ja terminal. „Terminal sealjuures kütuse kauplemisega ei tegele ja mitme erineva tarnija kaupa kokku ei pane. Terminal osutab lihtsalt väljendudes pumbajaama teenust. Peale selle tegutseb terminali juures kolmanda osapoolena sõltumatu labor,” tutvustab Helbling.

Võru Alexela tankla – surugaasist sooja saiani

Alexela Võru teenindusjaam Kose tee 6. FOTO: Aigar Nagel

Võru tankla on Eestis üsna unikaalne oma pakutavate toodete osas. Sealt saab osta lisaks kohvile ja saiakestele bensiini 95, Puhast Kulda ehk bensiini 98, diislikütust, CNGd (surugaasi) ja LPGd (autogaasi). „See on peaaegu täielik komplekt Eestis kasutatavatest autokütustest. Kindlasti on nii majanduslikult kui ka keskkonnahoiu vaates mõistlik sõita gaasiga,” sõnab Helbling, kelle sõnul saab ka kasutatud autodele lihtsa vaevaga peale panna LPG-seadme ja kohe säästu nautima hakata. „CNG-seadmetega kasutatud autosid tuuakse Euroopast ning uute autodena on neid juba tootjate tooteportfellis üsna usaldusväärne valik. CNGga sõites toetab autojuht ka kodumaist biometaani tootmist, sest transpordisektor on biometaanile kõige tavapärasem väljund,” selgitab  Alexela juht.

Kütusemaailma suund gaasile

„Minu hinnangul liigume me lähema 10–15 aasta jooksul tugevamalt gaasiusku ja seda tendentsi juhivad kindlasti nii munitsipaaltransport kui ka transpordifirmad,” on Helbling veendunud. Tegevjuhi sõnul on gaas kõige kiirem, mugavam ja lihtsam viis jõuda kliimaeesmärkideni, mis meile on seatud. „Öeldes, et gaas on mõistlik valik, ei mõtle ma kindlasti, et elektriautod tuleks üldse ära unustada. Elekter jääb lihtsalt esialgu pigem linnasisese transpordi valdkonda.” sõnab Helbling.

Praeguseks on Alexelal üle Eesti kokku 103 tanklat ja 35 mugavuspoodi, millest üks kaasaegsemaid asub Võru linnas. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD