Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /data01/virt3788/domeenid/www.vorumaateataja.ee/htdocs/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Talvereportaaž. Antsla kandis külm inimesi ei hirmuta

KÜLM EI MURRA ❯ Teisipäeva ennelõunal, kui pakane nii kõvasti ei paukunud ja termomeeter näitas umbes 15 miinuskraadi, võis Antsla kesklinnas inimesi kokku lugeda kahe käe sõrmedel, ehk oli neid veidi enamgi. Peamiselt liikusid ringi vanemad inimesed.


„Külma ma ei karda! Ahju kütan küll rohkem kui varem, enne sain hakkama ühe korraga päevas, nüüd kütan kaks korda,” lausus 76aastane Kalju, kes tasa ja targu kepi najal liinibussi poole sammus. Poeskäimise aega mees ilma järgi ei säti, vaid külastab kauplust täpselt siis, kui vaja. Kaks korda nädalas käib Kurenurmes autolavka, vajadusel saab sõita ka Antslasse.


Antsla vallas Tsooru külas liikus vaatamata külmale ilmale ringi üsna palju inimesi. Külaelanik Julius hakkas naerma, kui küsisime, kas tema külma ei pelga: „Mis sest külmast ikka karta! Kodus kütan ahju nii nagu varemgi üks kord päevas ja sellest piisab.”


Maarahva Kaubamaja omanik Arvo Tamm ütles, et ilm inimeste poes käimist ei mõjuta: „Poes käimist mõjutab eelkõige ikka see, palju neil raha on. Ma ei usu, et ilm nii oluline mõjutaja on.”


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD