Menu

.      

Filmi „Vee peal” režissöör Peeter Simm kiidab Võru linna omapära

  • Kirjutas Heleri Lakur

Koolis filmitud episoodides osalevad kooliõpilased Räpinast ja Võrust. Pildil on enamik võttegrupist Võru täiskasvanute gümnaasiumi hoovis, kus parasjagu on pooleli suvised filmivõtted. Foto: AIGAR NAGEL

Võruka ja kirjaniku Olavi Ruitlase menuromaanil põhineva filmi „Vee peal” võtted toimuvad sellel nädalal Võrus, filmis põimunud sündmused on peamiselt aset leidnud just siin linnas. Tuntud Eesti režissööri Peeter Simmi sõnul on Võru linn väga heaks võtteplatsiks, sest siin leidub veel nii mõnigi koht, kus on säilinud ajastuhõngu ja omapära.

Filmi võttekohtadest Võrus

Võrumaalaste jaoks pakub film ilmselgelt palju äratundmisrõõmu. Nagu ütleb režissöör ise, on filmis veidi dramaatilisust, traagilisust ja veidi koomilisust, kuid oluline on anda edasi ka omapära, mida Võru linn endaga ajas kaasas kannab. „Väga oluline on ka see, et osa meie tegelastest räägivad võru keelt. See on kindlasti üks äratundmiskoht,” selgitab Simm.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD