Menu

.      

Nädala koer on mänguhimuline hundikoer Roky

Foto:ERAKOGUKONKURSS • Seekordseks nädala koeraks saab paar päeva tagasi ühe aasta sünnipäeva tähistanud Saksa lambakoer Roky Sõmerpalu vallast Linnamäe külast, kelle pildi saatis konkursile tema väike perenaine, 12aastane Laura-Anett Kreevald.


Laura-Aneti ema Ulvi Kreevald rääkis, et perelemmik Roky sünnipäeva peeti väärikalt koos tordi ja šampanjaga. Muidu õuekoera põlve pidav Roky tohtis sel puhul terve päeva toas olla ja isegi voodis pikutada, mis on üks tema lemmiktegevusi. Otse loomulikult pakuti kutsale sünnipäeva puhul ka torti, mida ta isukalt mekkis. „Šampusest ta ei hoolinud,” tõdes perenaine naerdes.


Iseloomult on noor koer väga mänguhimuline. Talle meeldivad pere lambad, kellega ta väga mängida tahab. Ainus probleem on selles, et lambad ei saa alati aru, et tegemist on mängu, mitte tagaajamisega. Peres on ka kaheaastane kass ja temagagi mängiks Roky ülima hea meelega, ainult et kass tegi nende tutvuse alguses kohe selgeks, mis tema sellisest mängust arvab, ja andis Rokyle käpaga vastu nina.


„Nüüd käib neil üks pidev kassi-hiire mäng,” ütles Ulvi Kreevald. „Kui nad kokku saavad, siis kass ikka ründab teda, ja narritab elektrikarjuse tagant, sest teab, et koer sealt edasi ei pääse.” Kui sellised väikesed jõukatsumised välja arvata, siis saavad kass ja koer ühisel territooriumil hästi hakkama.


Üks Roky lemmiktegevusi on veel ujumine. „Meie hoovis on tiik, Roky käib seal konni püüdmas,” rääkis perenaine. „Samuti meeldivad talle väga veekiilid. Ujub mööda tiiki ja matsutab suuga.”


Kuna Roky on veel noor, tükib ta vahetevahel ka pahandusi tegema. Perenaine räägib lõbusalt, kuidas tal on harjumuseks kuurist kõiksugu asju välja tassida ja neid siis auto taha sättida. Ükskord tassis ta näiteks välja vigla ja jättis selle auto taha vedelema nõnda, et terav ots oli püsti. Sama hästi lähevad loosi kelgud, pudelid ja puud. Ka ei armasta Roky seda, kui talle jalutusrihm kaela pannakse. Ta nimelt on aru saanud, et see tähendab loomaarsti juurde viimist. Siis ta viskab kohe pikali ja pererahval ei jää muud üle, kui koer lihtsalt autosse tõsta.


Kuigi hundikoerad on juba loomult sõnakuulelikud ja intelligentsed, kavatseb pere Rokyga varsti koolis käima hakata. Seda ikka selleks, et temast veel targem ja toredam koer kasvaks. Raske ei tohiks see olla, sest Rokyl on väärikad vanemad – nii tema ema kui isa tegutsevad piiril narkokoertena.


Loosivõitja


Sel nädalal võidab 2012. aasta kalendri koos enda välja valitud koera pildiga Ulvi Kreevald Sõmerpalu vallast Linnamäe külast. Palju õnne! Auhinna saab kätte Võrumaa Teataja toimetusest või soovi korral postiga.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD