Menu

.      

Talvereportaaž. Külmapühadel jäid klassid iga päevaga tühjemaks

Värska gümnaasiumis oli kolmapäeval 8. klassi vene keele tunnis vaid kolm õpilast 13-st.  Foto: MAARJA ROONKARM KÜLM • Neid vapraid koolijütse, kes näpistavat külma trotsides kooli tulid, jäi sel nädalal iga päevaga aina vähemaks.Kui esmaspäeval tulid Värska gümnaasiumis kohale umbes pooled põhikooliõpilastest, siis kolmapäevaks oli kohaletulnuid vaid 35 protsenti. Võru Kesklinna gümnaasiumis oli vastav statistika veelgi ilmekam – esmaspäeval olid neilgi pooled õpilased kohal, kuid nädala keskpaigaks oli üle 450 õpilasega koolis 390 puudujat.


Samas kõikus kohalolijate arv klassiti märkimisväärselt. Värska gümnaasiumi direktor Rein Zaitsevi sõnul olid kõige usinamad 1. ja 9. klassi õpilased, kuid nende vahele jäi selliseid klasse, kus mõni päev ei tulnud külmapühade ajal mitte keegi kohale. Seetõttu jäi õppetöö korraldus iga õpetaja enda otsustada. Kui puudujaid oli väga palju, siis materjaliga edasi ei mindud ja korrati juba õpitut.


Kesklinna gümnaasiumi õppealajuhataja Õnne Kronberg tunnistas, et tema kahtleb külmapühade korralduse mõistlikkuses. Praegu peavad väikesed lasteaialapsed, kelle vanemad niikuinii tööle lähevad, suure külmagagi kodust välja tulema. Põhikoolis kasutavad võimalust koolist puudumiseks aga ka mõnesaja meetri kaugusel elavad noored.


Kronbergi sõnul teeb üle 20kraadine külm kurvaks sööklatädidki – arvukate puudujate tõttu jääb ju nende toit söömata.

20 PÄEVA ENIMLOETUD