Menu

.      

Tubakaprobleemid on kõikides Eesti koolides enamjaolt sarnased

  • Kirjutas Kadi Annom

Eile pärastlõunal kogunesid Võru Kesklinna kooli saali 6.–9. klassi õpilased loengut kuulama ja sellest aktiivselt osa võtma. Pärast Kesklinna kooli väisamist liikus lektor edasi Võru gümnaasiumisse, kus loengusse kaasati 10. klasside õpilased. Foto: AIGAR NAGEL

MTÜ Eesti Vähiliit tegeleb juba 28 aastat vähktõve ennetustegevusega. 2010. aastal töötati välja spetsiaalselt koolinoortele mõeldud loeng „Ära suitseta – tubakas tapab”, mille sihtrühmaks on eesti õppekeelega üldhariduskoolide õpilased. Üheksa aasta jooksul on 140 koolis korraldatud 380 loengutundi, mis on jõudnud 28 000 õpilaseni vanuses 7–20 eluaastat.

Statistika kohaselt alustavad noored tubakatoodete tarvitamisega juba 10–11aastaselt ehk 3.–4. klassis. Tütarlaste ja noormeeste suitsetamises ja selle alustamisel ei ole tänapäeval erilist erinevust. 13–15aastaste koolinoorte hulgas kasutavad 34 protsenti mingit tubakatoodet. Suitsetamine on kopsuvähi tekkes kõige suuremaks riskiteguriks, mis põhjustab 90 protsenti kõigist kopsuvähi juhtudest. Meil on umbes 400 000 regulaarset suitsetajat ja teiste suitsuvabade tubakatoodete tarvitajat.

Eile pärastlõunal koguneti Võru Kesklinna kooli aulasse ning pärast seda Võru gümnaasiumisse kuulama Hanno Egipti loengut. Egipt on sel teemal koolides rääkimas käinud juba kümme aastat.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD