Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /data01/virt3788/domeenid/www.vorumaateataja.ee/htdocs/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Kaklused Võrule au ei tee

Alles see oli, kui Võru linnas avati linnale kuuluvas pangamajas esinduslik uus lokaal Pankuri Pubi. Nüüdseks on see koht omandanud pigem kaklusklubi kuulsuse.


Linna peal räägitakse, et pubis olla olnud kaklus lausa avamise päevale järgnenud ööl. Seda fakti pubipidajad ise ei kinnita, ent reedest löömingut enam varjata ei saa. Mürgli tulemusel käisid kohal nii politsei kui kiirabi, üks inimene toimetati peahaavaga haiglasse ja kolm inimest viidi politseisse. Seni pole leidnud kinnitust kuuldused, et üks kaklejatest oli olnud pubi omanik ise.


On selge, et lokaal, kuhu seltskonnad tulevad lõõgastuma ja kultuurses seltskonnas õhtut veetma, pole kakluse koht. Pärast Johnny Pubi juhtkonnavahetust aasta aega tagasi on kaklused kadunud sellest öö läbi avatud kõrtsist. Omavahelised kähmlused ja arveteklaarimised on jäänud vaid ööklubidesse, kus aga peavad korda turvamehed. Tülitsejad visatakse ööklubist lihtsalt tänavale või antakse üle politseile.


Nagu selgus vestlusest Võru pubiomanike ja juhtidega, on mürgleid võimalik edukalt vältida. Üks võimalus on näiteks koht varem lahti teha ja varem kinni panna. Tülid tekivad tavaliselt pärast keskööd, kui kliendid on end purju joonud ja kipuvad tüli kiskuma. Pankuri Pubis on ettekandjateks noored näitsikud, kes ei suuda ise tülisid lahendada. Kuigi baaris on olemas turvafirma G4S pult, oli see kakluse puhkedes millegipärast kadunud. Mitmetes pubides on öösel ametis vaid meesterahvad, kelle karm sõna aitab nii mõnegi konflikti lahendada. Enamik kõrtse enam purjus inimestele alkoholi ei müü ja seda reeglit peaks silmas pidama ka Pankuri Pubi juhid.


Neile aga, kel veri vemmeldab ja kes tunnevad, et peavad kedagi rusikatega klohmima, võiks soovitada poksiklubi asutamist. Arvestades viimase aja lööminguid võib oletada, et Võrus talentidest puudust ei ole. Küllap oleks poksivõistlustel ka publikut ja paremad Võru linna poksijad pääseks ehk isegi rahvusvahelisele areenile. Linna turvalisuse seisukohalt on samuti ju etem omada pigem poksi- kui kaklusealast kuulsust.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD