Menu

.      

Ligi 60 aastat vabatahtlikuna abipolitseinikuks olnud Priit Ihats pani eelmisel nädalal ameti maha

  • Kirjutas Kadi Annom

Priit ja Juta Ihats üleeile hommikul oma Nöörimaal asuva suvekodu õuel. Suvekodus kasvatatakse ise nii köögivilju, marju kui ka lilli, millega omakorda kostitatakse lapsi ja lapselapsi. Foto: AIGAR NAGEL

Meie ümber on inimesi, kes annavad ühiskonnale nii vähe kui võimalik. Samas on ka neid, kes annavad endast täpselt parasjagu ning õnneks on ka neid, kes annavad endast alati palju rohkem, kui neilt seda oodatakse.

Üheks selliseks inimeseks on 75aastane Priit Ihats, kes on abipolitseiniku ametit pidanud nii ammusest ajast, et ise enam neid aastaid päris täpselt kokku ei ole lugenudki. „Alustasin rahvamalevas umbes 17aastasena. Pärast seda olin ühiskondlik autoinspektor ja siis abipolitseinik. Ametlikult panin abipolitseiniku ameti maha täpselt nädal tagasi, 10. juulil,” meenutab Ihats oma vabatahtlikuaastaid.

Ehitus, raudtee ja energia

Oma igapäevast põhiametit on praegu pensionil olev Priit Ihats suurema osa elust pidanud Eesti Energias. Peale selle on mees aga jõudnud pidada ka teisi ameteid. „Lõpetasin Tallinnas raudteekooli ja sain sellel alal töötada vist ainult mõned kuud. Sõjavägi tuli peale ja läksin Moskvasse, kus õppisin ehituskoolis.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD