Menu

.      

Online-võistlused – uus spordivõistluste reaalsus

  • Kirjutas Kärt Salumets

Rühmvõimlejate grupp Võrukaelad, koosseisus Marta Ruthe, Kärt-Getter Rest, Lisete Ilves, Meribel Parv, Vanessa Bahmatsev, Marta Salumets ja Scarlet Juhansoo. Foto: AIGAR NAGEL

Eesti üks olulisemaid rühm- ja iluvõimlemisvõistlusi Slonny Cup toimus sel aastal raskete olude kiuste, kuid ohutult online-kujul. Varem on Slonny Cup toimunud Tartus rahvusvahelise võistlusena, kus nii rühm- kui ka individuaalkavadega on võistelnud iluvõimlejaid peale Eesti veel näiteks Soomest, Kanadast, Venemaalt ja Hispaaniast. Sel aastal võtsid peale eestlaste online-võistlusest osa võimlejad Kanadast, Leedust ja Lätist.

Võistlusel osalemiseks tuli korraldusmeeskonnale saata ühe võttena filmitud video, kus võistleja(d) on kogu aeg kaadris. Laupäeval, 19. detsembril ja pühapäeval, 20. detsembril toimus videote vahendusel Youtube’is online-võistlus, mida reaalajas hindasid kohtunikud, igaüks oma kodus arvutiekraani taga.

VK Janika Võru osakonda esindasid Slonny Cupil nii rühmvõimlejate grupp Võrukaelad kui ka individuaalkavade tegijad, kokku pälviti võistluselt kümme medalit. Autasustamine toimus sünniaastate kaupa. Juunioriklassi B-grupis võistlev Sireliis Viiberg saavutas kuldmedali nii palli- ja kurikakavas kui ka üldarvestuses. Noorteklassi B-grupis võistlev Mia Kleinson pälvis pallikava eest kuld- ja kurikakava eest pronksmedali, üldarvestuses samuti kolmas koht. Samuti noorteklassi B-grupis võistlev Karoliine Lakur tuli pallikavaga teisele kohale. Lasteklassi B-grupis esindasid VK Janika Võru osakonda Marta Ruthe (nii rõngakava kui ka üldarvestuse eest kolmas koht),  Marion Veski, Meribel Parv ja Lisete Ilves. Varem ainult rühmvõimlejatega võistelnud Lisete jaoks oli see esimene kord võistelda individuaalselt. Miniklassi B-grupis võistles vabakavaga Scarlet Juhansoo.

Rühmvõimlejate grupp Võrukaelad, koosseisus Marta Ruthe, Kärt-Getter Rest, Lisete Ilves, Meribel Parv, Vanessa Bahmatsev, Marta Salumets ja Scarlet Juhansoo, jõudis miniklassi B-grupis kolmanda kohaga samuti virtuaalsele poodiumile.

Praegu jätkavad VK Janika Võru osakonna tublid võimlejad kodus treenimist, lootes – nagu kõik sportlased –, et viiruse levik peatub õige pea, et saaks taas spordihallis treenida ning et praeguseks edasi lükatud võistlused toimuda saaksid.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD