Menu

.      

Umbusaldusavaldus Meremäe vallavanemale

Kaks kuud tagasi oli Meremäel umbusaldushääletus volikogu esimehele Arno Varesele – siis kukkus umbusaldus läbi.   Foto: Võrumaa TeatajaMEREMÄE KRIIS • Meremäe vallavolikogu kolmapäevasel istungil luges vallavolikogu esimees Arno Vares ette umbusaldusavalduse praegusele vallavanemale Villu Lillmaale, mis tuleb arutusele kuu aja pärast volikogu istungil.


Vallavanem Villu Lillmaa viibib alates esmaspäevast, 6. veebruarist haiguslehel ja temaga polnud võimalik ühendust saada. Vallavanema kohusetäitja, Meremäe valla pearaamatupidaja Iive Lillmaa ütles, et umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud Ülle Talupoeg, Matti Laansalu ja Arno Vares. Umbusalduse põhjuseks on toodud suutmatus hakkama saada oma tööülesannetega. Seda, mis ülesannetega Lillmaa hakkama ei saanud, ei osanud valla raamatupidaja öelda, lisades vaid, et vallavanema tööd hindab vallavolikogu.


Volikogu esimees Arno Vares oli umbusalduseteemat kommenteerides napisõnaline. „Tunnistan, et keegi peab võtma vastutuse,” põhjendas ta otsust avaldada vallavanemale umbusaldust. Ta lisas, et kui umbusaldus läbi läheb, korraldatakse uue vallavanema leidmiseks konkurss. „Siis on kirik keset küla,” märkis ta.

Vares ei soovinud täpsustada, mida tähendab umbusaldusavalduses toodud väide, et vallavanem ei saanud oma töödega hakkama. Ta ütles, et on „mitmeid asju”.

(Loe edasi ajalehest.)

20 PÄEVA ENIMLOETUD