Menu

.      

Semu valmistub kümnendaks, Mäe ärikeskus 20. juubeliks

Võru Mäe tänava ärikeskus (vasakul) saab tänavu tähistada 20. juubelit ja Semu kaubamaja (paremal tagaplaanil) on avatud olnud juba üheksa aastat. Foto: VÕRUMAA TEATAJAKAUBANDUS • Võru esimene kaubanduskeskus saab järgmisel aastal tähistada kümnendat juubelit. Suurepärase asukohaga müügikeskus meelitas mitmekesise kaubavalikuga ligi palju inimesi. Südalinna, polikliiniku ja pankade lähedusse jääval keskusel tuli siiski üle elada mõõnaperiood, mil teine korrus jäi täiesti tühjaks. Seda võib seostada nii Kagukeskuse tuleku kui ka hoone omanike vahetumistega.


Möödunud aasta lõpus oli aga kaubamaja juures näha tihedat sagimist – parandati aeda, välisfassaadi, maja kaunistasid taas kaunid jõuluehted. Lähemal uurimisel selgus, et Semu kaubamaja vahetas mullu oktoobris järjekordselt omanikku, mis tõigi kaasa uuendused. Kaubamaja uus omanik on OÜ Ektornet Commercial Estonia, mis on Swedbank Gruppi kuuluv kinnisvarahaldusettevõte, kellele kuulub kokku kuus kaubanduskeskust üle Eesti. Ektornet leiab, et viimastel aastatel ei ole kaubamaja arengu ja konkurentsivõime tõstmisega kuigi palju vaeva nähtud ning sellest on tingitud ka maine ja külastatavuse langus.


Kas kaubanduskeskusel on üldse mõtet jätkata?


Kui Ektornet Commercial juhatuse liikme Meelis Šokmanilt uurisime, millised plaanid neil tulevikus majaga on ja kas kaubanduskeskusel on üldse mõtet jätkata, ütles ta, et Ektornetil on kaubamajja suur usk ning ega ilmaasjata sellist investeeringut tehtud.


Kaubamaja soklikorrus ja esimene korrus on välja renditud ja vabad on veel teise korruse neli pinda, aga ka nende osas käivad läbirääkimised mitme firmaga. Suurimad tõmbenumbrid läbi aegade on olnud Walking ja SiljaSport, hilisemate tulijate hulka kuuluvad lemmikloomapood ja käsitööpood.


Ektornetile kuulub ka Viljandis asuv kaubamaja, millele suudeti 100protsendiline üürnike täituvus saavutada ühe aastaga. Loodetavasti saab varsti ka Semu keskuses uusi poode näha.
Meelis Šokman usub, et Semu kaubamajal oli, on ja jääb oma kindel koht Võru kaubandusturul. „Tahame, et meie kaubamajas tegutseksid kaupmehed, kelle poodidesse inimesed tahavad tulla. Soovime, et Semu kaubamajast saaks atraktiivne ostukeskus nii klientidele kui kaupmeestele,” sõnas Šokman.


Lähitulevik näitab, mis sündima hakkab. Nukras seisus on Wõro klaasmaja, kus vabade rendipindade arv on üllatavalt suur. Samas näiteks Piiri tänava ärimaja täitub. Igatahes on hea kuulda, et kõik ainult Võrust lahkumise peale ei mõtle, vaid üritavad ka siia midagi luua.
Semu kaubamaja vastas olev Mäe tänava ärikeskus saab aga tänavu tähistada oma 20. juubelit. Ärikeskuse ja turu omanik Enno Kukker ütles, et erastas endise saunahoone 1992. aastal ja oli esimese erastamistehingu tegija Võru linnas.


Mäe tänava ärikeskuse üks trumpidest on Enno Kukkeri sõnul peale hea asukoha soodsad rendihinnad.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD