Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /data01/virt3788/domeenid/www.vorumaateataja.ee/htdocs/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Võru innovatsioonikeskus hakkab uuenduslikke ideid otsima

Wermo endises niinimetatud IKEA tsehhis oleks tegevus justkui eile lõppenud.  Fotod: INNO TÄHISMAAIDEEDEOTSINGUD • Võrus endise Wermo territooriumil tegutsev Kagu-Eesti innovatsioonikeskus (KEIK) on algatanud kampaania uuenduslike mõtete otsimiseks, pakkudes võimaluse neid ideid teostada. Kas see tähendab, et innovatsioonikeskus meelitab Tartust tagasi Võrru puutetundlike laudade tootja OÜ Surface Labs International eesotsas Raul Sõmeriga?


„Oleme valmis seda tegema!” kinnitas eile bravuurikalt KEIKi tegevjuht Anita Hoole.Kagu-Eesti innovatsioonikeskuse tegevjuht Anita Hoo-le tutvustamas keskuse ambitsioonikaid eesmärke. Foto: INNO TÄHISMAA Ta ütles, et Surface Labs’il on erinõuded, ent kui innovatsioonikeskus on valmis vastavad ruumid valmis ehitama, siis tuleb ka rendihind vastav. Samal ajal pole rent Võrus üldse kõrge, näiteks tavapäraste, kommunikatsioonidega varustatud bürooruumide rent on Võru keskuses poolteist kuni kolm eurot ruutmeeter, Tartus on samaväärse pinna rent alates neljast ja poolest eurost ruutmeetri eest. Hoole märkis, et hind tuleks Võrus kindlasti odavam kui Tartu Teaduspargis, kuhu Sõmer oma ettevõtte tegevuse Võrust kolis.

Hoole märkis, et põhjuseks, miks noored ettevõtlikud inimesed Võrust lahkuvad, on see, et uuenduslikke ideid Võrus ei toetata. Nii kujunebki välja olukord, kus noored lahkuvad ära kas Tartusse või Tallinna, kus suhtumine innovatiivsetesse ideedesse on parem.

(Loe edasi ajalehest.)


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD