Kuhu lähed, Võrumaa kultuur?

Kadri Laube (keskel) möödunud aastal maikuus toimunud Rõuge valla laulu- ja tantsupeol.  Foto: AIGAR NAGEL

Võrumaa inimesed ja sündmused Praegu on meil kehvasti. Niipea, kui tekib mingi kriis, on kultuur see, mille pealt hakatakse kokku hoidma. Aga proovime hetkeks kujutada ette olukorda, kus kõik on välja suretatud: kultuurimajad, raamatukogud, teatrid, kinod, muuseumid – kõik suletud.

Laulukoorid, tantsuringid, ansamblid, näiteringid laiali saadetud. Lähme veel kaugemale – milline oleks elu siis, kui raadios ei mängitaks enam ühtegi muusikapala, kuuldemängu ega loetaks järjejuttu? Kui ei peetaks enam ainsatki laulu- ja tantsupidu, sest see nõuab raha. Sest kõik see on kultuur ja kellel seda ikka vaja on, eks? Aga igat liiki kultuurinähtuste taga on inimesed. Kes oskavad luua, teha, organiseerida ja pakkuda seda teistele. Ja on teised, kelle arvates see ei ole mitte midagi väärt. On neid, kelle arvates pole vaja sellele sentigi kulutada. Pole kulusid, pole probleemi. Pole ka kultuuri. Kuhupoole on teel Võrumaa?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD