Menu

.      

Laulu- ja tantsuhooaja avab „Võta aigu”

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Eelmisel aastal toimunud Võru maakonna ühise laulu- ja tantsupeo lõpetamine. Foto: AIGAR NAGEL

Täna toimub Kubja laululaval Võru maakonna ühine laulu- ja tantsupidu „Võta aigu”. Kultuurisündmuse pealavastaja on Tea Kõrs ja muusikajuht Signe Rõõmus. Korraldaja on Võrumaa arenduskeskus ning sel korral rõhutatakse Võrumaa kahte eriilmelist kultuuriruumi. Üks on seto kultuuriplokk, mille lavastaja on Piret Torm-Kriis ja teine folklooriplokk, mille on lavale toonud armastatud tantsujuhid Kadri Mähar ja Inga Leelanss.

Külla on oodatud külaliskollektiivid Põlva-, Tartu- ja Harjumaalt. Peol esineb üle 2000 osaleja, pealtvaatajaid ja kaasaelajaid on loodetavasti oluliselt rohkem.

13. noorte laulu- ja tantsupeost tulenevalt lavastatakse eraldi tantsud pererühmadele. Orkestreid juhendab Jose Antonio Page Ramirez ning koore saadab maestro Riivo Jõgi koostatud saateansambel.

Möödunud aastal oli sama pidu nädalajagu varem ning kandis nime „Pidu meie õuel”. Siis oli pidutsemiseks lausa topeltpõhjust, sest 2020 ja 2021 jäid suured kogunemised koroonapandeemia tõttu ära. Mullu oli esinejaid umbes 1700.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD