FOTOD 5Miinust ja Puuluup avavad Võru pärimustantsu festivali

5Miinust ja Puuluup avavad Võru pärimustantsu festivali FOTO: Aigar  Nagel

FOTOD: Aigar Nagel


Neljapäeval, 11. juuli õhtul annavad 5Miinust ja Puuluup suure kontserdi Võrus, millega juhatavad sisse reedest pühapäevani toimuva Võru pärimustantsu festivali „Kirivüs“. Juba kahekümne üheksandat korda saab Võrust tantsupealinn, mis toob seekord kokku seitsme riigi tantsuhuvilised ja kultuurisõbrad ning võimaldab osa saada värvikatest kontsertidest, tantsuõpitubadest, kohalikest maitsetest, pika laua peost ja paljust muust.

11. juuli õhtul annavad 5Miinust ja Puuluup soojendusena hoo sisse Võru pärimustantsu festivalile, mille põhisündmused leiavad aset 12.–14. juulil.

5Miinust ja Puuluup avavad Võru pärimustantsu festivali FOTO: Aigar  Nagel

„Võru pärimustantsu festival on unikaalne võimalus näha ja kogeda erinevate kultuuride rikkust otse meie kodulinna tänavatel ja väljakutel. Festivalil kohtuvad esinejad seitsmest riigist, põimides ühte eri killukesed maailma tantsukultuurist,“ ütles festivali koordinaator Kerttu Mölder. „Võru linn võõrustab tantsupealinnana rahvusvahelise mõõtmega suursündmust, mille sarnast lähikonnast ei leia.“

5Miinust ja Puuluup avavad Võru pärimustantsu festivali FOTO: Aigar  Nagel

Festivali päevadesse toovad värvikirevat rahvaloomingut esinejad Eestist, Lätist, USA-st, Norrast, Montenegrost, Tšehhist ja Belgiast rikastades festivali rahvariiete, tantsude, laulude ja muusikaga. Külalised saavad osa võtta tantsuetendustest, tänavatantsust, tantsuõpitubadest, kontsertidest, lõõtspillimängijate võistlusest, jutujalutuskäikudest, festivali toidutänavast ja käsitöölaadast.

5Miinust ja Puuluup avavad Võru pärimustantsu festivali FOTO: Aigar  Nagel

Festival avatakse reedel, 12. juulil kell 16 Kreutzwaldi pargis, järgneb rongkäik kell 16.15. Festival lõpeb pühapäeval, 14. juulil kell 16 ansambli Trad. Attack! kontserdiga.

Toidutänav paikneb Jüri tänaval (lõik Tartu ja Vabaduse tänava vahel) ning festivali laat Kreutzwaldi, Vabaduse ja Jüri tänaval (kesklinna piirkonnas). Festivali puhul on tegu lastesõbraliku sündmusega, kus kuni 12-aastased lapsed saavad osaleda festivali programmis tasuta (v.a 11. juuli eelsoojenduspidu).

  • Festivali kava ja toimumispaigad.
  • Võru pärimustantsu festivaliga seonduvad liikluskorralduse muudatused on leitavad Võru linna kodulehel ja festivali sotsiaalmeedia lehel.

 

LOE VEEL

Klaastaara uputus

02-09-2024


 


 

ARVAMUS