Menu

.      

Puidutöötlemise kompetentsikeskus Väimelas sai rohelise tule

Endine mõisalaut Väimelas Põlva tee ääres, mis on kavas kompetentsikeskuse jaoks korda teha.  Foto: Võrumaa TeatajaARENG • Mai lõpus otsustas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus eraldada puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskusele (PMKK) 3,19 miljonit eurot, mis annab keskuse rajamisele rohelise tule.


Väimela on üks kuuest kompetentsikeskusest, mis lähematel aastatel Eestisse rajatakse. Ülejäänud viis on väikelaeva ehituse keskus Kuressaares, tervise- ja loodustoodete keskus Pollis, Targa Maja keskus Rakveres, terviseedenduse keskus Haapsalus ning põlevkivikeskus Kohtla-Järvel. Neist kõik keskused on loodud mõne ülikooli juurde, välja arvatud Väimela oma, mis luuakse kutsehariduskeskuse juurde.


„Lähiajal kuulutame hanke ehitaja leidmiseks ja sel aastal saab ehitustöödega alustada,” rääkis Väimela kompetentsikeskuse juhataja Pille Meier. Asjaga on kiire, sest ehitus ja seadmete hankimine peab olema lõpetatud 2013. aastaks. Keskus rajatakse praegu tühjalt seisvasse endisesse mõisalauda hoonesse Väimelas Põlva tee ääres. Projekteerimistöödega on juba alustatud, hoone projekteeris Võru firma OÜ Kurmik.{jcomments lock}

(Loe edasi ajalehest või telli pdf.)

20 PÄEVA ENIMLOETUD