Menu

.      

Esmakordne tõukerattamaraton

Start esimesele Pärlijõe tõukeratta maratonile on antud. Foto: ERAKOGUVÕISTLUS • Laupäeval, 16. juunil kell 11.11 anti Võrumaal Rõuges Kaugu Veski puhkemaja juurest start esimesele Pärlijõe tõukerattamaratonile. Osalemas oli 16 tõukeratast – kümme meest ja kuus naist. Rattad transportis kohale Eesti Tõukerattaliit koostöös OÜga Kickbike Eesti.


Meestest saavutas esikoha Ilo Suurmets, teise koha Priit Fomatškin ja kolmanda Janar Fomatškin. Naiste esikolmik kuulus Tuuli Rindemaale, Vivian Pipi Helekivile ja Silva Pijonile.


Tõukerattamaratoni mõte ja idee on sündinud koostöös Eesti Tõukerattaliiduga.


„Tõukerattaliidu esindaja näitas meile rattaid ja iga sõitmiskorra järel hakkas tõukeratas üha enam meeldima. Mõtlesime koos siis korraldada ühe vahva ürituse just tõukerattafännidele ja -huvilistele. Meie poolt oli kaunis Sänna loodus ja huvitav 28 kilomeetri pikkune maratonirada ning Eesti Tõukerattaliit tõi kohale tõukerattad,” räägib Pärlijõe tõukerattamaratoni korraldaja Maarja Kallas.


Korraldajad tänavad osavõtjaid, korraldusmeeskonda, kohalikke inimesi ja ürituse toetajaid meeldiva koostöö eest. Võistlejad omakorda tänavad raja ääres ergutanud kohalikke.
Üritust on plaanis korraldada ka järgmisel aastal nädal enne jaanipäeva.

20 PÄEVA ENIMLOETUD