Menu

.      

Vagula järvest püüti 28 soojakraadi vajav kala

19. juuni varahommikul püütud angersäga.HARULDUS 2004. aasta jaanuaris püüti Tamula järvest 10,6 kilogrammi kaaluv karpkala. Täpselt aasta hiljem 13,2 kilogrammi raskune kala, mis on teadaolevalt senini kõige suurem.


Purakate püüginimistu täienes ka 2010. aasta 6. juunil, kui veel üks Võrumaa kalamees püüdis Vagula järvest üheksakilose haue, mille pikkuseks mõõdeti 107 cm. 2011. aasta 5. juuni hommikul püüdis sama mees Tamula järvest juba 10,2 kilogrammi raskuse, 105 cm pikkuse haugi. Mullu detsembris tõmmati Roosisaare silla alt võrguga välja 11,8 kilogrammi raskuse ne karpkala, mis jäi 2005. aastal püstitatud rekordile vaid veidi alla.


Tänavu 19. juuni hommikul juhtus aga midagi eriskummalist, kui kalapüügitabelisse sekkus kõigile tuntud kalamees Igor Kelt. Nimelt sattus Vagula järves Igori konksu otsa 1,86 kilogrammi raskune, 75 cm pikkune
angersäga, kes teadaolevalt Eesti järvedes tegelikult ei elutsegi. Angersäga on röövkala, kes vajab eluks vähemalt 28kraadist vett ja nende leviala jääb peamiselt Aafrika ja Lähis-Ida kanti. Arvestades seda, et meie talved on väga külmad, siis pidi see kala sinna järve kellegi käe läbi alles hiljuti sattuma. Kas see sägaline on nüüd ainus, kellel on rõõm suvel vabaduses ujuda, ei oska me kahjuks praegu öelda. Loodame, et päike soojendab vett kiiremini, et kalakesel külm ei hakkaks.

Jälgi meid ka Facbookis. Seal on haruldane kala saanud eriti kuulsaks ja kogunud üle 6000 vaatamise ja üle 60 kommentaari.
(Kommenteeri, et välja selgitada, kuidas selline kala jõudis meie järve.)

20 PÄEVA ENIMLOETUD