Menu

.      

Ruusmäel meenutati vanu aegu ja tantsiti jaanitule ümber

Endise Ruusmäe sovhoosi seltskond kogunes pikka rongkäiku ning miilitsa ja trummitüdruku vedamisel mindi – kes motoriseeritult, kes jala – Rogosi mõisa parki peo ametlikku osa avama.  Foto: ANDREI JAVNAŠANKOKKUTULEK–JAANIPIDU • Reedel toimus Haanja vallas Ruusmäel nostalgiline Ruusmäe sovhoosi töötajate kokkutulek, millele järgnes lustlik Haanja valla jaanituli. Endisi sovhoositöötajaid oli kokku tulnud 110 inimest ja päeva jätkuks toimunud jaanitulest võttis osa juba rohkem kui 600 inimest. Haan-ja valla kultuurijuhi Sirje Pärnapuu sõnul oli väike sabin sees küll, kui mõned toetusfirmad toetamisest ära ütlesid, kuid need, kes lubasid, need ka aitasid ja pidu sai vägev. Üritust toetasid osaühingud Loyde, Meisli ja Lilywhite ning Haanja vald.


Kui osalejad suuremalt jaolt ära registreeritud, tervitused öeldud, mõni pisargi poetatud, kogunes endise Ruusmäe sovhoosi seltskond pikka rongkäiku, misjärel mindi Rogosi mõisa parki peo ametlikku osa avama.Foto: ANDREI JAVNAŠAN


Sõna võtsid Ruusmäe sovhoosi endised töötajad, Rein Peedumäe, Riigikogu liige Ester Tuiksoo, kunagised direktorid Hans Uba ja Kaljo Poldov, praegune vallavanem Juri Gotmans, kunagine sovhoositöötaja Antonina Kalk ning loomulikult kultuurijuht Sirje Pärnapuu ise.

PILDIGALERII

(Loe edasi ajalehest või telli pdf.)

20 PÄEVA ENIMLOETUD