Menu

.      

Antsla muutus jälle Haukaks

Laat pakkus tegevust ja uudistamist nii suurtele kui ka väikestele.  Foto: MAARJA KAIVMAMMUTTURG • Hauka laat on kõige pikema ajalooga laat Eestis. Laata on korraldatud selle algusajast saadik igal aastal. Hauka laada ja Antsla kesklinna vahele võib vabalt panna võrdusmärgi, sest laada ajal muutub kogu Antsla linn üheks suureks laadaplatsiks.


Kuna laat on ülipopulaarne, müüdi selgi aastal laadaplatsid väga kiiresti läbi. Kuidas on see võimalik, et Võrust umbes viis korda pisem linnake korraldab Võru tähtsündmusest – Võru folkloorifestivalist – umbes viis korda suurema ürituse? Hauka laadale tulijaid oleks enamgi, paraku laadaruum seda ei võimalda.


Mida siis laadalt seekord leida võis? Kõike. Müügil olid vaibad, maiustused, kudumid, koolitarbed, suitsuliha, kosmeetika, pagaritooted jne. Mustlaste telgis sai 20 eurosendi eest põsemusi.


Foto: MAARJA KAIVJuba esimese laadapäeva hommikul oli plats melu täis – seda hoolimata sombusest ilmast. Autosid vooris üha juurde. Seega oli parkimisega ikka nagu alati – kohad täitusid ülikiiresti.


Laadakülalistele pakkusid mõnusat laadamuusikat Anija valla naisansambel Kodu, Airi Allvee trio, Esco Comton and The Southerners, Heino Tartes ja Sõbrad.

20 PÄEVA ENIMLOETUD