Menu

.      

Võrumaad rüüstanud varaste grupp sai vanglakaristuse

Pärast kullaröövlite kohtuprotsessi oli varaste grupi üle peetud kohus teine suurem Võru kohtumajas tänavu toimunud protsess.	 Foto: Võrumaa TeatajaVARGAD • Võrumaal tegutsenud ja Võru linnas paiknenud kaheksaliikmeline varaste grupp, kes tabati läinud sügisel ning mille liikmeid süüdistati Võrumaa eri valdades toime pandud vargustes, sai osalt reaalse ja osalt tingimisi vanglakaristuse.


Grupi liikmed varastasid kõikvõimalikke esemeid alates metallist ja kodutehnikast kuni mööbli ning riideesemeteni välja.


Tänaseks jõustunud kohtuotsuse kohaselt süüdistati üht kohtualustest, Võru elukohaga Jaanus Lauritsat (23) kokku 26 varguse toimepanemises ja ühe inimese kehalises väärkohtlemises. Laurits tunnistas oma süüd, ta on varem kriminaalkorras karistatud ja teod pani ta toime katseajal.


Kohus leidis, et varastamine oli muutunud Jaanus Lauritsa igapäevaseks tegevuseks ja mõistis talle kolm aastat reaalset vangistust, mida vähendati lühimenetluse tõttu kolmandiku võrra – kahe aastani. Kuivõrd Lauritsal oli kandmata varasem, samuti varguste eest mõistetud poole aasta pikkune vanglakaristus, jäi tema karistuseks kaks ja pool aastat.

Teist grupi liiget, Marko Keerbergi (36), kel ei olnud kehtivaid kriminaalkaristusi ja kes omas töökohta, süüdistati kokku 34 varguse toimepanemises.

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD