Menu

.      

Ettevõtlik Antsla vald: Maal on, mida teha ‒ peab ainult leidma õiged inimesed, kellega teha!

Põllud on sel aastal kohati nii pehmed, et kombainid kipuvad uppuma. Siis on hea, kui omast käest on võtta teine võimas masin, mis on võimeline hiiglase veest välja tõmbama. Foto: TAIMI PLADOPeamiselt Antsla ja Rõuge valla maadel toimetaval Taivo Tuusisel tegemistest puudu ei tule. „Maal on küll ja küll, mida teha, kui vaid õigeid inimesi oleks, kellega teha,” vastab ta küsimusele, missugustes tegevusvaldkondades soovitab ta hakata maal äri üles ehitama. Mees on veendunud, et enda äride edukuse võlgneb ta oma töötajatele. „Ainult nendega koos ja nende kaasabil olen praeguseks sellises seisus, et võin tulevikku väga optimistliku pilguga vaadata. Iseenese tarkusest on rumalaid uisapäisa otsuseid juba küll tehtud. Firma omanik ei saa olla ainult juhtivtöötaja, olen õppinud kuulama töötajaid,” räägib Tuusis. Eks aeg-ajalt on ka rusikat laua peale löödud, suud puhtaks räägitud, oma mõtted lagedale toodud, aga see kõik on ainult kasuks tulnud. Seekordne kombaini päästeoperatsioon möödus Mati, Rivo ja Vallo jaoks tõrgeteta. Foto: TAIMI PLADO„Õnneks on meil praegu tööle jäänud asjalikud ja töökad inimesed ning valdkondade eesotsas on igati usaldusväärsed juhid,” lausub Tuusis rahulolevalt.


Äri seisab neljal tugeval jalal


Kui Tuusis oma äri rajamise mõtteid mõlgutama hakkas, polnud koduvallas Rõuges sobivaid hooneid kuskilt võtta. Nii sattuski põline Sänna mees Antslasse, kuhu pani 15 aastat tagasi püsti puidutööstuse. Praeguseni sõidab ta iga päev 25 kilomeetrit tööle ja tagasi.


Uus kombain heedri lõikelaiusega 7,3 meetrit tuleb üksi toime tööga, mida varem tegi kolm kombaini. Hirmkalli kombaini rooli Taivo Tuusis peale enda teisi ei lase.  Foto: TAIMI PLADOKuigi Tuusis peab puiduvaldkonda perspektiivikaks, ei näe ta selles enda äri laiendamise vajadust: „Eestis on piisavalt puiduga tegelevaid suurettevõtteid ja igaüks jäägu oma liistude juurde! Meie oleme väikesed ja paindlikud, meie suudame oma masinad minutitega ümber häälestada ja teha eritellimusel väikepartiisid, mida suured kunagi tegema ei hakka.”  

Seotud lood

20 PÄEVA ENIMLOETUD